Regionslensmann Tormod Hvattum etterlyser fortsatt svar om politireformen fra stortingsrepresentant Bjørn Lødemel (H).

– Jeg har spurt Lødemel om han kan sjekke opp i noen uklarheter rundt reformen, men jeg har ikke fått svar. Det er skuffende, for jeg synes han kunne tatt seg tid til å sjekke opp i det, og i det minste svare meg. Det forventer jeg av en stortingspolitiker, sier regionslensmann i Nordfjord, Tormod Hvattum.

I en e-post til Lødemel har Hvattum blant annet spurt om en forklaring på hva som vil skje med Vanylven i den nye politireformen, ettersom Møre og Romsdal-kommunen i dag er en del av Sogn og Fjordane politidistrikt.

– Det er fortsatt uklart hvordan vi skal tolke avtalen som skal danne grunnlaget for politireformen, og hvilket politidistrikt Vanylven vil være en del av, understreker Hvattum. Lensmannen ønsker også innspill fra Lødemel om hvorvidt det er muligheter for Nordfjord å bli en del av Møre og Romsdal politidistrikt. Hvattum har tidligere uttalt til Fjordenes Tidende at en sammenslåing med fylket i nord vil være gunstig både med tanke på geografi og utfordringer for framtiden.Regionslensmannen har også kontaktet stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) for å oppklare situasjonen.

– Rotevatn er litt lunken til å få Nordfjord nordover til Møre og Romsdal politidistrikt, for han mener det er uheldig å dele fylket på den måten. Det at Rotevatn er uenig med meg er helt greit, for fra ham har jeg i det minste fått et svar, sier Hvattum, og tilføyer at Rotevatn lover å sjekke opp i problemstillingen rundt Vanylven.

– Men Lødemel har ikke svart på noe i det hele tatt, og det er skuffende.

– Beklager

Da Fjordenes Tidende kontaktet Lødemel angående uttalelsen fra Hvattum sier stortingsrepresentanten at han beklager at han ennå ikke har svart lensmannen.

– Det har rett og slett druknet i mye annet den siste tiden, men jeg skal sjølsagt sjekke opp i det så fort jeg får mulighet til det.Stortingsrepresentanten sier han er usikker på hva som vil skje med Vanylven. – Vi vet ennå ikke hva som skjer med den kommunen, men jeg kan sjekke opp i det.