For Christine Wik og Kent Ibero Bjøringsøy betyr det ekstra mye å gå med bøsse under årets Krafttak mot kreft.

– Jeg føler en ekstra motivasjon for å delta på innsamlingen og gå med bøsse, forteller Kent Ibero Bjøringsøy ved Måløy vidaregåande skule.

Da Kent gikk på barneskolen, mistet han faren som hadde kreft. Årene etter ble tøffe for familien.

Nå håper Kent og resten av russen ved Måløy vidaregåande skule at folk vil støtte oppom aksjonen Krafttak mot kreft, som samler inn penger for forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

Et nært møte med kreft

Tirsdag vil Måløy-russen gå med bøsser for å samle inn penger til aksjonen Krafttak mot kreft.

Både Kent og Christine Wik har hatt et nært møte med kreft. Mens Kent mistet faren, mistet Christine bestefaren, som hadde svulst på hjernen.

– Og nå er vi rammet igjen med en onkel som har fått kreft, forteller hun. De føler seg ekstra motivert for å gå med bøsser på tirsdag og håper at folk vil støtte saka.

– Når en hører at noen har fått kreft, tenker en ofte det verste. Men det er mange som overlever takket være gode leger og mye forskning, understreker Christine.

– Jeg skjønte vel ikke alvoret til å begynne med når pappa fikk kreft. Og så ble det en veldig trist og vanskelig tid for familien, sier Kent, som ønsker å bidra til at andre skal slippe å oppleve det samme som familien hans har gått gjennom.

Les mer om aksjonen i papirutgaven av Fjordenes Tidende