Måløy-russen håper at mange vil støtte innsamlingen på tirsdag. Selv har de satt seg et mål – å slå fjorårets innsamling.

– Målet er å samle inn mer penger i år enn i fjor, forteller russen ved Måløy vidareågande skule.

Thorstein Solheim Taklo, Michael L. Slettebakk, Tiffany Roxanne Huston, Ole Jakob Holstad Myre, Kent Ibero Bjøringsøy og Christine Wik står klar med bøssen på tirsdag og vil gå i Måløy og omegn, samt i Selje kommune.

– Målet til Krafttak mot kreft i år er å samle inn 35 millioner kroner i Norge. Det går 100 prosent til kreftforskningen.I fjor ble det samla inn 114.000 kroner i Vågsøy, og russegjengen håper de når målet om å slå fjorårets beløp.

– Så vi håper at folk er hjemme på tirsdag ettermiddag og har tatt ut kontakter til innsamlingen. Vi har jo ikke bankterminal, understreker de og forteller at de vil gå i to-tre timer på tirsdag.

– Russen er den største støttespilleren og denne innsamlingen går til en god sak. Kreft er noe som rammer mange og flere på skolen har blitt rammet av kreft i familien eller i omgangskretsen. Denne innsamlingen er viktig for russen. Vi bryr oss og ønsker å ta tak i saker som kan hjelpe samfunnet, forteller Tiffany.