Fiskeridirektøren viser i sin konklusjon til flere ulemper ved å beholde regionkontoret i Måløy, men ordfører Morten Hagen (H) mener argumentene ikke holder.

– Fiskeridirektøren sier Måløy scorer lavt på kriterier som utdannings- og kompetansemiljø, og i tillegg at det kommunikasjonsmessig er en kostnadsulempe å ha kontoret her. Det er jeg helt uenig i, sier Hagen, og viser til fiskeridirektør Liv Holmefjords konklusjon på restruktureringen av direktoratets regionkontor.

Holmefjord la tirsdag fram sin innstilling til de ansatte i direktoratet, der hun konkluderer med at antall regionkontor bør reduseres fra sju til tre. Det innebærer at regionkontoret i Måløy reduseres til et fiskerikontor med færre ansatte.

– De argumentene hun bruker mot Måløy er ikke holdbare. For det første har vi tilgang på flere flyplasser her i området, og for det andre er det billigere å ha et regionkontor i Måløy enn i Bergen, med tanke på driftskostnader, mener Hagen, som si han kommer til å kjempe for regionkontoret.

Frykter nedleggelse

For Tone Teigen og de andre ansatte på regionkontoret i Måløy er forslaget fra fiskeridirektøren også uakseptabelt.

– I første omgang blir det kun et par stillinger som forsvinner, men jeg er redd for at hele kontoret blir lagt ned på sikt, sier Teigen, som er ansatt som rådgiver. Regiondirektør Vidar Ulriksen har vært en del av arbeidsgruppa som først foreslo restrukturering av direktoratet.

– Men jeg har kjempet for å beholde statusen her i Måløy, og var med på å utarbeide et alternativ der Måløy forblir regionkontor, sier Ulriksen og viser til alternativet fra arbeidsgruppen, der direktoratet har fem regionkontorer i stedet for sju.

I fiskeridirektørens innstilling er dette alternativet lagt fram som sekundært. Holmefjord argumenterer for at Bergen har solide utdannings- og kompetansemiljø, viktige havbruks- og fiskeriorganisasjoner, næringsaktører, offentlige myndigheter og gode kommunikasjonsforbindelser.