Politikerne har igjen bevilget for lite penger til å utbedre Arbeidstilsynet sine pålegg i Holvik barnehage.

– Vi har fått penger til underetasjen og har så langt ikke fått signal på at det skal gjøres noe i hovedetasjen, sier kommunens eiendomssjef, Frode Weltzien.

Politikerne håpet at de 3,85 millionene som i januar ble satt av til å gjøre utbedringer i Holvik barnehage var nok til å kunne samle de to avdelingene på ett plan. Det er det ikke, for kommunen bekrefter at man med tegningene som nå er utarbeidet av Nordplan ikke vil få plass til flere barn i underetasjen enn i dag.

– Det legges ikke opp til at det blir plass til alle barnehagebarna i første etasje, så det spørsmålet er hvor barna i overetasjen skal være når byggeperioden er over, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur, Ove Steinar Aksnes.

18 av de 27 barna i barnehagen er over 3 år og går i dag i Flyndrefanten avdeling i hovedetasjen, hvor Holvik skule også er lokalisert. Arbeidstilsynet, som reagerer på forhold i begge etasjene, har varslet at de stenger barnehagen 1. august.

Frode Weltzien forklarer at kommunen satser på å tømme barnehagen innen sommerferien. Også avdelingen i overetasjen må ut når man starter byggearbeidet nede.

– Vi kan ikke ha en splittet barnehage, slår Aksnes fast.

Les mer i papirutgaven av Fjordenes Tidende