Bente Vonheim skal drive Kraftstasjonen når den i slutten av april gjenåpnes som både kolonial og restaurant.

Vonheim overtar drifta ved spisestedet i Måløy fra 15. april. Omtrent en måned senere gjenåpnes restauranten med et helt nytt utseende og konsept under navnet «Kraftstasjonen Restaurant og Kolonial».

– Dette er en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier 37-åringen fra Nordfjordeid, som tar ett års permisjon fra sin stilling som faglærer ved Måløy videregåande skule for å satse på omleggingen av gourmetrestauranten.

– Da jeg fikk vite at det var behov for en ny daglig leder ved Kraftstasjonen, så jeg muligheten for at man kan få et opplæringssted i Måløy, med faglærte servitører og kokker, sier Vonheim og legger til at kolonial-delen av spisestedet også blir noe helt nytt i byen.

Hun overtar restauranten i Gate 1 fra Rita og Arne Andal. Ekteparet skal fortsette å være med en kort periode etter overtakelsen 15. april.

Kolonialen skal by på et stort utvalg av ost, skinke og pølser, samt ferske bakevarer fra Eid Minibakeri, forteller Vonheim.

– Det kommer til å bugne av gode matvarer her nede. Det blir god atmosfære og passe intimt, legger hun til.Relanseringen av Kraftstasjonen innebærer også en ny restaurantmeny.

Vonheim sier fokuset fortsatt vil være på skalldyr og fisk, men at hun også vil åpne opp for nye småretter og en brunsj på lørdager.

Les mer om det nye konseptet i papirutgaven av Fjordenes Tidende.