Fyr-protestene endret ikke politikernes syn.

– Ingenting tyder på at næringslivet vil bli skadelidende om vi går ut av selskapet, sa rådmann Knut Ove Leite etter at Dag Almenning (KrF) i kommunestyret spurte om Vågsøy ikke forhastet seg når man nå går ut av Reisemål Stryn & Nordfjord.

Leite viste til at av de 10 medlemsbedriftene i kommunen så er to inaktive, mens ytterligere to er selskap registrert i nabokommunene.

– De resterende seks medlemmene er små aktører. Ingen av de er lokalisert i Måløy og ingen av hotellene er med.Tre av de som drifter Vågsøy-fyrene som turistmål var sist uke svært kritiske til planene om å melde seg ut av selskapet.

Samtidig jobbes det for å etablere et felles destinasjonsselskap for Nordfjord og Sunnmøre. Det vil medføre drøyt 80.000 kroner i økte avgifter for Vågsøy om kommunnrn blir med.

– Det reknestykket hvor vi ender opp med en betydelig større kontigent basert på vår omsetning som et handelssentrum er forsiktig sagt direkte urimelig, sa Knut Ove Leite.

Kommunestyret gikk enstemmig inn for å si opp avtalen med Reisemål Stryn & Nordfjord og utrede samarbeid med FjordKysten og Sunnfjord.