Eli Førde Aarskog forventer ikke et skifte, men er klar for å bytte ut jobben som hotelldirektør om hun får lov å være ordfører.

– Når jeg har sagt ja til å stå øverst på listen, så må jeg svare ja til det, svarer Førde Aarskog på spørsmål om hun ønsker å bli Eids neste ordfører.

Hotelldirektøren ved Nordfjord Hotell er samtidig klart på at «det skal veldig mye til» om Høyre kommer i posisjon til å få ordførerstillingen i kommunen.

Skulle det skje er hun derimot klar for å bytte jobb.

– Det er klart at det er større dramatikk for en person i en privat bedrift å ta på seg et slikt verv enn om en i det offentlige skulle gjøre det, men det får vi løse, smiler Førde Aarskog.

Førde Aarskog var representert i kommunestyret på 1990-tallet og har de siste årene vært styreleder i Eid Høyre.

– Det var ikke noe sterkt personlig ønske for meg å stå på førsteplassen på listen, men det er ikke lett å få fastsatt disse listene. Når jeg nå sa ja til å være listetopp så fikk en også med andre med på listen.

Høyre oppnådde 13,3 prosent av stemmene ved kommunestyrevalget i 2011 – året da Alfred Bjørlo og Venstres brakvalg gjorde at alle de andre partiene opplevde tilbakegang.

– Eid Venstre vil nok gjøre et godt valg også i år. Ikke minst fordi vi har en kjempegod ordfører, skryter Eli Førde Aarskog av Alfred Bjørlo.

Les hele saken og se valglistene i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.