YOGA festival Nordfjord ble arrangert for første gang forrigehelga. Nyoppstartet yoga-instruktør Henny ser klare fordeler med treningsformen.

– Vi voksne er ikke flinke nok til å puste dypt. Vi stopper som oftest, sier Henny Vedvik Barmen og holder hånden rett under brystkassen.

Måløyværingen har nylig starta opp «Yoga med Henny» på Måløy Brygge, der hun tilbyr yogakurs.

I helga deltok hun også på den første utgaven av YOGA festival Nordfjord, som ble arrangert i Måløy, Hennebygda, Stårheim, Kjølsdalen, Hopland og Eid.

Forrige fredag holdt Henny yogakurs mot stress, og forteller at det kan gi tankestrømmen en pause og en mental avspenning.

– Yoga betyr å binde sammen sinn og kropp. I yoga mot stress lærer man å slappe helt av og gi deg selv mer ro i hverdagen med dyp pust og noen yogaøvelser, forteller hun og forklarer at gjennom å fordype og forlenge pusten, senker man stresshormonnivået i blodet kan senke blodtrykket.

– Yoga bygger kjernemuskulaturen på en fin måte og det er bevist at det er stressreduserende og blodtrykkssenkende. Yoga setter hodet i balanse med kropp og sjel.

Under yogafestivalen kunne en delta på ulike former for yoga, med alt fra danseyoga, aroma chakra yoga til raindrop terapi.

Det er Marta Eiríksdottír som står bak festivalen.

Hele saken sto på trykk i mandagens papirutgave av Fjordenes Tidende.