Terje Kragset fra Vanylven ble først kjent som sjømannen med et eget moteimperium. Snart åpner han en ny butikk om bord i sitt eget fjordcruise.

– Man skulle trodd at den maritime bransjen og butikkdrift er langt fra hverandre, men slik tenker ikke jeg, forteller hakallestrandingen, som for tiden jobber som statslos i Stavanger.

I over 15 år har han og kona Karin driftet motebutikker på Vestlandet; fra den første butikken Boutique Chantal åpnet på Måløy Brygge til det som i dag er en mindre motekjede bestående av butikker i Stavanger, Sandnes, Gran Canaria og Hakallestranda i Vanylven, hvor Kragset vokste opp.

– Jeg ser på butikkdriften som en hobby. Det er godt med avveksling fra det vanlige arbeidet, forteller gründeren, som gir all ære til kona for den imponerende utviklingen av butikkjeden.

– Jeg er gift med en driftig måløyværing. Hun er flink og har en god sans for mote, sier 54-åringen.

Men til tross for at det er kona som leder familiens eget, lille moteimperium, sier Kragset at han alltid har vært interessert i butikkdrift.

– Saka er den at jeg vokste opp både i en dagligvarebutikk, drevet av min mor, og i en dampskipsekspedisjon som var drevet av min far. Som du hører hadde foreldrene mine også interessen for dette med båter og butikk, forteller gründeren, som om knapt en måned setter i gang med et nytt hobbyprosjekt, der han kombinerer interessen for båter og butikkdrift i et helt nytt konsept.

Han skal nemlig frakte turister rundt på Sunnmøre i «Fjord-kongen», hans eget, nykjøpte cruise. Og om bord det 56 meter lange minicruiset skal han sammen med kona Karin åpne familiens femte motebutikk.

– Dette gir meg muligheten til å gjøre noe jeg alltid har drømt om, nemlig å kunne flytte butikken fra sted til sted. Det kommer til å bli veldig spennende.I førsteomgang skal fjordcruiset seile på Sunnmøre, men Kragset sier han etter hvert håper å kunne frakte turistene sørover mot Måløy og Nordfjord.

– Den ideelle ruta ville vært fra Måløy til Vanylven, for den ville gitt folk en fantastisk opplevelse. Men det vil ikke skje før etter utbyggingen av Stad skipstunnel, slår han fast.

Les hele saken i papirutgaven av Fjordenes Tidende.