Lærerne ved Vågsøy ungdomsskole har et annet favorittilbud enn rådmannen, men mener uansett det viktigste er å få en ny skole.

– Hver enkelt ansatt har fått muligheten til å si sin mening gjennom et skjema hvor vi ga poeng til de ulike alternativene. HENT sitt tilbud kom best ut hos oss, forteller tillitsvalgt Audun Røland ved skolen.

Lærerne har imidlertid kun sett på kvalitet, og ikke på pris. Ettersom HENT sitt tilbud var 27 millioner kroner dyrere enn Skanskas, så var det sistnevnte som vant anbudskonkurransen. Det til tross for at også Nordplan, som vurderte tilbudene for kommunen, vurderte HENT sitt tilbud som det beste om man så bort ifra pris.

Audun Røland mener at det verste som nå kan skje er at prosessen stopper opp, og er glad for at rådmann Knut Ove Leite understreker behovet for å holde oppe tempoet i prosessen med å lande på en løsning på den årelange utfordringen med skolen på Gotteberg.

– Vi er enige med rådmannen i at det er viktig at de fortsetter prosessen, men håper samtidig at politikerne går for HENT sitt tilbud som er det som har kommet best ut hos oss, elevrådet og Nordplan.

Les mer i papirutgaven av Fjordenes Tidende.