Jubelen sto i taket da direktør Vidar Ulrichsen slapp nyheten om at Fiskeridirektoratets hovedkontor for Region Vest blir værende i Måløy.

– Nå kan vi puste lettet ut. Vi har følt på usikkerheten lenge, sier Wenche Johannessen, inspektør ved Fiskeridirektoratets regionkontor i Måløy. Johannessen og de 22 andre ansatte ved kontoret har siden mars ventet spent på en avgjørelse fra fiskeri- og kystminister Elisabeth Aspaker (H).

Gladnyhet for de ansatte

Avgjørelsen fra statsråden ble offentliggjort torsdag, og resultatet ble en reduksjon fra syv til fem regionkontor.

Det betyr at Aspaker gikk imot innstillingen fra fiskeridirektør Liv Holmefjord, som anbefalte at antall regionkontor ble redusert fra syv til tre. Det ville ha medført at hovedkontoret til Region Vest ble flyttet til Bergen, og at kontoret i Måløy ble omgjort til et fiskerikontor der tre av lederstillingene også ville ha forsvunnet.

– Dette er en gledens dag. Dette betyr at jeg kan beholde jobben min, uten å måtte flytte til Bergen. Jeg er også glad for at Måløy beholder den sterke posisjonen som en av Norges viktigste fiskerihavner, sier seksjonssjef Roger Aasermoen, en av de tre lederne som var rammet av flytteforslaget fra fiskeridirektøren.

– Jeg mener dette er den riktige måten å organisere seg på, legger han til.

– Verdt å vente

Flere av de ansatte takket både Vågsøy-ordfører Morten Hagen (H) og regiondirektør Vidar Ulriksen for deres innsats de siste månedene for å beholde kontoret i Måløy.

– Vi har ventet lenge på denne avgjørelsen, men det var absolutt verdt det, sier rådgiver Tone Teigen, som tidligere har uttalt til Fjordenes Tidende at hun fryktet at kontoret i Måløy ble lagt ned på sikt dersom lederstillingene ble flyttet til Bergen.

– Vi har fått god hjelp fra politikere, både lokalt og sentralt. Det tror jeg har vært avgjørende for resultatet. Jeg har hele tiden følt at de har kjempet for oss, sier Teigen.

Inspektør og rådgiver Margareth Leivdal sier hun er glad for at kontoret i Måløy kan fortsette å utvikle seg som et hovedkontor for Region Vest.

– Dette er gledelige nyheter. Det har vært stille lenge, og vi har ikke visst noen ting. Det har vært en tøff periode, men nå er den heldigvis over, jubler Leivdal.