Klosterbåten i Selje er solgt, men eierne har allerede en ny båt klar som nå også skal gå i rute til Måløy.

– Vi har skrevet en kontrakt om salg av Klosterbåten og har samtidig skrevet kontrakt om en leiebåt tre måneder i sommer slik at vi driver sesongen på vanlig måte, sier Geir Johnny Rye.

Han er en av medeierne i selskapet bak Klosterbåten som går i rute mellom Selje og Selje kloster på Selja. Mens dagens fartøy er solgt til en entreprenør er det MS Tennholm, som har gått i rute mellom Kristiansund og Grip, som skal erstatte denne.

– Den nye båten er to meter lengre enn båten vi har i dag og vil ta 40 passasjerer mot 30 i dag. Ettersom vi tenker på å utvide tilbudet vil vi ha behov for å kunne ta flere passasjerer, sier Svein-Kåre Aarsheim, som også er medeier.

4.200 passasjerer i fjor

Vestkapp Båtservice, som drifter Klosterbåten, ønsker å tilby mer enn kun transport mellom Selje og Selja.

– Slik passasjertallene har vært på turene til klosteret de siste årene så trenger vi noen flere bein å stå på, sier Rye.

4.200 passasjerer løste billett på Klosterbåten i fjor. Det var en økning på 700 passasjerer fra bunnåret 2013, men fremdeles langt bak toppårene tidlig på 2000-tallet med over 8.000 passasjerer.

Derfor legger eierne nå opp til nye ruter fra sommeren av.

– Vi vil prøve å ha to faste ruter til Måløy hver uke i sommer. Vi har snakket med turistinformasjonen og hotellet i Måløy og de er positive til de planene, forklarer Rye.

Må være optimister

Knappe tre kvarter vil båten bruke fra Måløy og Selje kloster og eierne forklarer at dette kan passer fint med tanke på at passasjerene fra Selje da kan guides mens man henter passasjerer i Måløy. I tillegg ser de for seg at de i større grad kan legge opp til turer til Skjærbuda på Silda og til Kalvåg.

–Vi må ta med oss den aktiviteten vi kan få, sier Aarsheim.

For seljeværingene blir året 2015 på mange måter et prøveår og evalueringen etter sesongslutt vil avgjøre om man går videre med planene om å investere i en ny båt.

– Vi som driver med turisme er bare nødt å være optimister!, avslutter Geir Johnny Rye.