De siste to ukene er det gjort flere ulveobservasjoner i Nordfjord.

Den siste kjente observasjonen ble gjort ved 21-tiden søndag kveld i Heggjadalen i Eid kommune. Sist uke ble det også observert en ulv i Hornindal.

Det var Fjordingen som omtalte disse observasjonene først.

Til avisa forteller leder Arve Inge Dahl i Eid Sau- og geitelag at ulven som ble observert i Heggjadalen var "veldig stor" og at de straks fant igjen sporene av store poter med en diameter på 8-10 centimeter.

Sau- og geitelaget lette i går etter ulven uten at de så igjen dyret.

Lensmann Webjørn Moa i Eid kommune var ikke kjent med observasjonen da Fjordenes Tidende kontaktet han tirsdag.

- Vi bruker som regel å bli varslet, men her har jeg ikke hørt noe. På mine 20 år ved lensmannskontoret har jeg aldri hørt om at det har vært ulv i Eid kommune, sier Moa.

Kristine Dahl i Eid kommune forteller at de har vært i kontakt med Fylkesmannen som er den som kan gi tillatelse til å felle ulven. Så langt er det ikke søkt om fellingstillatelse.

- Sauegjeterne bør følge ekstra godt med. Om de gjør konkrete observasjoner må de kontakte Statens Naturoppsyn, oppfordrer hun.

Fra Heggjadalen, hvor ulveobservasjonen ble gjort, er det drøyt 10 kilometer i luftlinje til Nordfjordeid sentrum og 40 kilometer i luftlinje til kommunegrensen til Vågsøy.

Ifølge rovdata.no er det rundt 80 ulver som oppholder seg helt eller delvis på norsk areal.