Hackerne kontrollerer fremdeles bookinglistene til Selje Hotel, som ikke vet når gjestene kommer.

– Vi er veldig forsiktige med å ta imot nye bestillinger. Spesielt i helgene, sier Jan-Sindre Hamre i resepsjonen ved Selje Hotel.

Fredag gikk hotellet ut med beskjeden om at de var rammet av et hackerangrep og at alle bookinglistene til hotellet var låst.

– Serveren og backupsystemet til hotellet er hacket. Hackerne har kryptert en del av hovedfilene som gjør at jeg blant annet ikke får tilgang til bookingene mine, sa Jan Sindre Hamre ved Selje Hotel til fjt.no fredag.

Oppfordring til gjester

Mandag var problemet fremdeles ikke løst.

– Politiet jobber med sitt og de er i kontakt med Kripos. Mange av gjestene har ringt opp igjen for å bekrefte bestillingene sine og vi oppfordrer fremdeles folk til å gjøre dette, sier Hamre.

Hamre understreker at ingen informasjon er lekket, men at den er låst for hotellets personale. Hackerne skal ha krevd 10.000 kroner for at hotellet igjen skal få tilgang til filene sine.

– Det er ikke et veldig stort beløp, men penger er penger og dette er utpressing, slår Hamre fast.

Politiet har også anbefalt at hotellet ikke betaler beløpet som hackerne krever.

Skriver ut alle bookinger

Lensmann Tormod Hvattum ser svært alvorlig på situasjonen som har oppstått ved Selje Hotel.

– Dette er veldig alvorlig for hotellet som har mistet opplysninger om bookingene. Dette er en type kriminalitet som vi har svært liten erfaring med, sier lensmannen, som som nevnt får bistand fra Kripos sin avdeling som jobber med internettkriminalitet i saka.

– Dette er et fenomen som tidligere har rettet seg mot privatpersoner, men Kripos forteller at de siste par månedene har det rettet seg også mot bedriftsmarkedet, forklarer Hvattum.

På hotellet benytter man nå et alternativt bookingssystem.

– I tillegg skriver vi alle bookinger ut på papir.

– Hvor mange gjester har dere på hotellet nå?

– Vi kan ikke gå ut med hvor mange gjester det er på hotellet, men vi opplever at det daglig kommer gjester inn som har bestilt rom, men som vi ikke har hatt oversikt over fordi vi mangler listene, sier Jan Sindre Hamre.