Lensmann Tormod Hvattum ved Vågsøy lensmannskontor opplyser tirsdag formiddag at de har siktet en person i motorsykkelsaken i Vågsøy.

Det var lørdag kveld at en fører ble målt til 171 kilometer i timen i en fartskontroll i Almenning. Føreren stoppet ikke for politiet, men fortsatte i en voldsom fart mot Måløy før motorsykkelen senere ble observert kjørende i motsatt retning mot Nordfjordeid.

Politiet har nå siktet en person på bakgrunn av beslag som er gjort, men Hvattum vil ikke svare på om det er sykkelen som er beslaglagt.

Politiet har ikke fått tak i personen og er nå på leting etter vedkommende. De vil verken si noe om alder eller kjønn på den siktede personen som er lokal.

Tormod Hvattum ønsker samtidig å presisere at motorsykkelen ikke nødvendigvis var blå slik det tidligere har vært skrevet.

- Sollyset gjorde det vanskelig å se fargen, men det vi ser etter er en mørk sykkel, sier Hvattum, som understreker at det ikke nødvendigvis var siktede som førte motorsykkelen i høy fart og at de fremdeles ønsker tips fra publikum.

Politijurist Jørn Lasse Refsnes slår fast at føreren må belage seg på å sone en fengselsstraff for fartsoverskridelsen.

- Botdirektivet sier at vi ilegger forelegg opp til 125 kilometer i timen i en 80-sone. Over det så vil man vurdere fengsel. Dette kvalifiserer lart til ubetinget fengsel, sier Refsnes, som også mener vedkommende må vente seg en tilleggsstraff for å ha stukket fra politiet:

- Det er helt klart skjerpende, ja.