Bryggen Panorama er i ferd med å bli en realitet og innen få uker kan byggearbeidet være i gang.

– Nå er det skrevet nok kontrakter med kjøpere til at finansieringen er i orden. Vi venter nå bare på byggetillatelsen fra kommunen som vi regner med å få denne uken eller neste. Da kan vi sette i gang, bekrefter Arve-Idar Utnes i UNU.

18 av de 26 leilighetene i Bryggen Panorama er nå solgt og dermed ligger alt klart for at den slitte Domsteinbuda kan erstattes med leilighetskomplekset midt i Måløy sentrum.

Fjordenes Tidende omtalte UNUs planer først i februar 2011 og en drøy måned senere gikk kommunestyret inn for å gi UNU en opsjon for kjøp av bygget til 1 krone, samt 50.000 kroner om opsjonen ble brukt.

– Vi har kjempet for dette i fire og et halvt år og det er klart at det er moro å ha alt på plass, sier Utnes.

Mye rivearbeid

UNI vil benytte en entreprenør fra Østlandet til å rive femte etasje, samt fjerne alt farlig avfall i buda. Før de starter på arbeidet skal UNU lage til bygget nord for buda som i byggeperioden skal brukes til matpause, garderober og sanitærforhold for arbeiderne.

– Det er ganske mye forberedende arbeid vi må gjøre før vi starter på selve bygget, understreker Asbjørn Utnes i UNU.

Tror på løft for sentrum

Byggetiden på Bryggen Panorama er satt til 18 måneder utenom ferier, og prosjektet er beregnet ferdig i første halvdel av 2017. Ordfører Morten Hagen (H), som ser bort på Domsteinbuda fra sitt kontor i rådhuset, synes det er svært gledelig at UNU nå er i ferd med å kunne starte byggingen.

– Flere boenheter i sentrum vil ha en positiv effekt både for Måløy Brygge, men også for butikker og kafeer ellers i sentrum. I tillegg gir byggeaktivitet i sentrum folk en opplevelse av at her er utvikling og det kan være med å bidra til at andre ser mulighetene, sier Hagen.

For UNU har prosjektet krevd mye tid og penger før man nå snart kan «sette spaden i jorda».

– Det har gått i bølgedaler. Enkelte ganger har det sett lyst ut. Andre ganger helt håpløst. Nå er det moro å kunne sette i gang, avslutter Arve-Idar Utnes.