Emma (10) har fått brannskader på over halve kroppen etter at hun hoppet rett i en glovarm badestamp. Nå etterforsker politiet ulykken.

– Vi er i sjokk og tar en dag av gangen, forteller Ingibjørg Edvardsdottir til Fjordenes Tidende. Hun er mor til 10 år gamle Emma som tirsdag forrige uke pådro seg alvorlige brannskader da hun hoppet rett i en badestamp på en firmahytte i Stryn.

Emma ligger nå til behandling ved brannskadeavsnittet på Haukeland sykehus, ifølge Bergens Tidende, som først omtalte saken. Det er ennå usikkert hvor mange grader vannet i badestampen var da Emma fikk skadene.

Var på familietur

Familien fra Måløy ferierte i firmahytta da ulykken fant sted. Far Baldur Sæmundson jobber for Sætren Installasjon, som eier hytta. Familien forteller til Bergens Tidende at Emma hadde badet i stampen dagen før, og at hun gledet seg til å bade i den igjen.

Mor Ingibjørg Edvardsdottir forteller også til avisen at Emma først skulle hoppe i stampen sammen med sin fire år gamle søster. Men på kanten av stampen ba Emma hun om å slippe taket. – Emma ville hoppe oppi alene i stedet for sammen med søsteren sin, sier Edvardsdottir til avisen. Sæmundson forteller at datteren ikke var mer enn et par sekunder i vannet før hun kom seg ut. – Hun spratt opp av vannet. Vi fikk henne raskt inn i dusjen og spylte henne mens vi ventet på ambulanse. Det var kaotisk. Minuttene virket enormt lange. Hun skrek av smerter.Edvardsdottir sier til Fjordenes Tidende at hun gjerne vil takke Berglind Jonsdottir og Jon Thorvardarson for hjelpen under ulykken. De var med familien på hytteturen.

Hjelper familien

Einar Rune Sætren fra Sætren Installasjon beskriver situasjonen som trist og lei. Han forteller at både firmahytta og badestampen er populær blant de ansatte, og at firmaet nå vil jobbe for å forhindre at dette skjer igjen.

– Vi har hjulpet familien så godt vi kan. Vi har ordnet en leilighet til dem i Bergen, og hjelper med det økonomiske. Det er en veldig vanskelig situasjon for alle, og spesielt for dem som er rammet, sier Sætren til Fjordenes Tidende.

Politiet er koblet inn

Politiet i Stryn arbeider nå for å få mer informasjon rundt de elektroniske innstillingene på badestampen på firmahytta til Sætren Installasjon i Stryn.

– Vi skal begynne med det arbeidet fredag. Vi har også vært i kontakt med eieren av anlegget og familien som ferierte der, forteller politibetjent Tor Egedal til Fjordenes Tidende.

Han sier videre at det er eksperter fra Etrygg som vil se nærmere på innstillingene på badestampen. Politiet samler nå inn den informasjonen de kan, for så å se på hva som er årsaken til at vannet ble såpass varmt. Deretter er det jurister i Florø som skal vurdere om det har skjedd en straffbar handling.

– Det er en kjempetrasig situasjon, det tror jeg alle parter er enige om, sier Egedal.

Einar Rune Sætren er ansvarlig for hytten Sætren Installasjon eier på Stryn, og sier til Bergens Tidende at badestampen er fjernovervåket, men at de ikke mottok noen meldinger om at temperaturen i vannet var for høy.

Ifølge Sætren er det en vedfyrt badestamp, men det er brukt elektriske varmeelementer istedenfor ved.

– Vi gjør det vi kan for å bidra under etterforskningen, sier Sætren til Fjordenes Tidende.