Den 15 år gamle jenta som for et par uker siden anmeldte tre gutter for voldtekt skal snart inn til nytt dommeravhør.

– Vi har ikke avtalt hvilken dato det blir, men hun skal inn til et oppfølgingsavhør ettersom vi ikke ble ferdig under siste dommeravhør, sier politiadvokat Sissel Kleiven i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet har hittil avhørt 20 vitner i forbindelse med anmeldelsen fra søndag 18. juli. Ifølge anmeldelsen skal den 15 år gamle jenta ha blitt voldtatt på ulike tidspunkt og steder i Nordfjordeid den aktuelle helga.

Tre gutter på 17, 19 og 19 år har hittil blitt siktet for seksuell omgang med mindreårig, og politiet har tidligere uttalt at siktelsen kan bli utvidet.

– Vi skal avhøre en del personer til, men det er vanskelig å si hvor mange det blir, for det dukker stadig opp nye ting, sier Eid-lensmann Webjørn Moa til Fjordenes Tidende.

Fem personer jobber nå på fulltid for å etterforske saka. Politiet må også se gjennom timesvis med video fra overvåkingskameraer fra sentrum av Nordfjordeid, forteller Moa.

– Vi er godt i gang med det nå, men det er veldig mye arbeid. I det aktuelle tidsrommet var det veldig mye folk i sentrum, så det er nok å se på, forteller Moa.

Her kan du lese mer om saken: