– De reagerte helt perfekt, sier brannsjef Kim Hjelle i Vågsøy om innsatsen til huseierne etter at det lørdag tok fyr i en leilighet.

Like før 1800 på lørdag kom meldingen om brann i en leilighet i Måløy i Vågsøy kommune.

Ifølge Ole Tom Nord, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt var det ikke noen i leiligheten da brannen oppstod.

– Jeg forstod det slik at det hadde vært åpne flammer, men at brannen var slukket før brannvesenet kom frem. Det var veldig mye røyk i leiligheten, sier Nord til Fjordenes Tidende.

Vågsøy-brannsjef Kim Hjelle forteller at brannen nå er slukket og at eierne av leiligheten der det begynte å brenne reagerte eksemplarisk.

– De reagerte veldig bra, helt perfekt. Da brannvesenet kom til stedet fikk vi beskjed om at brannen allerede var slukket og at de hadde begynt å ventilere, sier Hjelle og roser innsatsen.

Dermed sørget brannvesenet for å kontrollere blant annet temperatur og sørge for at leiligheten ble godt ventilert etter hendelsen.

Et pulverapparat ble brukt for å slukke brannen, opplyser brannsjefen.

Brannen skal ha oppstått på kjøkkenet.

– Det var ikke folk der da det tok fyr. Det kom litt materielle skader. Det er mest røykskader det er snakk om i dette tilfellet, forklarer Hjelle og sier at ingen ble skadet som følge av brannen.

Brannvesenet i Vågsøy rykket ut med rundt 15 menn, opplyser de.

– Har dere noen teori om hvorfor brannen oppsto?

– Politiet ser på dette nå, så det må de svare på, forklarer Hjelle.

Ifølge Nord hos Sogn og Fjordane politidistrikt kan årsaken til brannen være tørrkoking.