Fjordane tingrett har fastsatt at Nergård Pelagic AS frifinnes etter at Pelagia gikk rettens vei for å stoppe fiskerigigantens nye anlegg på Trollebø i Vågsøy tidligere i år.

I dommen fra Fjordane Tingrett konkluderes det også med at Pelagia AS dømmes til å betale Nergård Pelagic AS sine saksomkostninger, i overkant av 1,7 millioner kroner, i tillegg til rente.

Bakgrunnen for rettsaken mellom Nergård og Pelagia, er at sistnevnte hevder det foreligger en klausul som gjør at Nergård ikke kan etablere en fabrikk for fiskemel- og olje på Trollebø i Måløy. Denne fabrikken vil ligge bare noen få hundre meter fra Pelagia-eide Måløy Sildoljefabrikk.

Eiendommen det er snakk om, som omfatter gamle Ulvesund Formelfabrikk, ble i 2009 solgt fra Welcon, som i dag er en del av Pelagia-konserten, til et selskap eid av Arne Stang og Bjarte Tunhold. Dette selskapet er på sin side nå en del av Nergård-konsernet.

Videre heter det i dommen fra Fjordane tingrett at begjæringen om midlertidig forføyning ikke tas til følge, og at Pelagia AS også her dømmes til å betale Nergård Pelagic AS sine saksomkostninger på 158.400 kroner.

Kravet om tinglysing av deler av stevningen av 30. april i år tas ikke til følge.

Hovedforhandlingene i saken ble avholdt 11.-14. august i år i Fjordane tingrett.

Fjordenes Tidende kommer tilbake med mer.