Tips oss

Tips oss på 57 84 90 00

  • Ring 57 84 90 00
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord FJT TIPS
(Foto: Erling Wåge)

Foto: Erling Wåge

Fremdeles fare for utslipp

– Man skal ikke slappe for mye av, mener Kystverket.

– Faren for oljeutslipp er ikke over, men nå er situasjonen selvfølgelig mye mer kontrollert enn hva den var der ute (i Djupsundet), sier prosjektleder Hans Petter Mortensholm i Kystverket.

Han forklarer at Kystverket nå har trukket tilbake deler av beredskapen som var stasjonert ved havaristen i forrige uke.

– Nå har vi ringet inn havaristen og personellet fra Buksér og Berging har kompetanse til å håndtere oljen som eventuelt kommer ut innenfor det området. Nå flyter båten helt fint ved kai og det er ikke behov for slepebåter til å støtte den og det er heller ingen fare for at den skal synke slik den står nå, sier Mortensholm.

Administrerende direktør Kjell Inge Sjåstad ved Båtbygg bekreftet overfor Fjordenes Tidende søndag at de hadde vært i samtaler med bergingsselskapet om å få havaristen i dokk. Tirsdag ettermiddag bekreftet driftsingeniør Alf Magne Angelshaug ved Båtbygg at det fremdeles ikke var avgjort hvorvidt det blir Båtbygg som tar på seg oppdraget med å reparere det skadde konteinerskipet.

Les hele saken og mer om Celina i papirutgaven onsdag 21. mars.

Sjå foto frå flyttinga av havaristen.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende

Meir å lese på Fjordenes Tidende:

Valet i Eid og Gloppen:

No har dei talt ferdig

Sjekk det endelege resultatet for folkerøystinga i Eid.

56,2 prosent støttar ei samanslåing med Gloppen:

– Har fått eit klart råd