Lærere ved Kjølsdalen skule har starta montessoriutdanning for å være klare til oppstart neste høst.

– Vi jobber for å komme i gang fra høsten 2013 og det er stor oppslutning i bygda. Vi har tre lærere som nå er har starta på tilleggsutdanning på fritiden, forklarer styreleder Ove Kjøllesdal i Kjølsdalen Privatskule.

Etter at kommunestyret i Eid i forrige måned besluttet å slå sammen skolekretsene Kjølsdalen og Stårheim og flytte det offentlige skoletilbudet til Stårheim, har initiativtakerne intensivert arbeidet med å sørge for at en privat erstatning står klar allerede til høsten.

– Vi hadde et informasjonsmøte i bygda tidligere denne måneden hvor 80–90 personer møtte. Totalt har vi tegnet 88 medlemmer og det viser at vi har god oppslutning, sier Kjøllesdal som forklarer at det nystartede selskapet så langt har fått inn 74.000 kroner i andelskroner fra privatpersoner, selskap og andre organisasjoner.

Allerede i vår sendte selskapet en søknad til Utdanningsdirektoratet om oppstart av Montessori-tilbud ved den nedlagte skolen i Kjølsdalen, og Kjøllesdal slår fast at en har den kapitalen en trenger for å starte opp dersom Utdanningsforbusdirektoratet godkjenner søknaden.

Fristen for å svare på søknaden er først 1. april 2013, men Kjøllesdal forklarer at de håper å ha svaret klart allerede rundt årsskiftet.

– Når vi kommer ut i januar skal vi ha budsjettet vårt klart og da vil vi gå ut og inngå intensjonsavtaler med foreldrene slik at vi ser antallet elever vi kan oppnå.

– Hvor mange elever trenger dere for å starte opp?

– Vi har sagt 30 elever i søknaden. Det vil kunne gå med et redusert antall også, men vi ser at dersom vi klarer å komme opp mot 40 elever så er økonomien i å drive en slik skole veldig bra, sier Kjøllesdal. I år er det 37 elever ved Kjølsdalen skule, mens prognosene til kommunen viser et elevtall på 33 neste år.

Les mer om privatskoleplanene i Kjølsdalen i papirutgaven onsdag 28. november.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende