En delegasjon fra Nordfjord Vekst med Randi Paulsen Humborstad i spissen møtte tirsdag samferdselsutvalget med gode argument for Kystvegen Måløy–Florø.

– Vi fikk en halvtime med samferdselsutvalget i Sogn og Fjordane til presentasjon av prosjektet Kystvegen og spørsmål, forteller seniorrådgiver i Nordfjord Vekst, Randi Paulsen Humborstad.

Med i delegasjonen til Florø var også vågsøyordfører Morten Hagen (H), floraordfører Bengt Solheim-Olsen, bremangerordfører Karl Vidar Førde og Jorunn Frøyen, som er næringslivsrepresentant i styret for Kystvegen.

De understreka hvor mye Kystvegen vil bety. Med den vil Vågsøy, Flora, Bremanger og Førde bli en sammenhengende og vekstkraftig region, og den vil gi en samla bo- og arbeidsmarkedsregion i Nordfjord og Sunnfjord med cirka 50.000 mennesker.

– Den vil gi mye kortere reisetid, og strekninga Måløy – Florø vil få redusert reisetida fra 2,5 timer i dag til 1,5 timer med den nye veien. Det blir også 1 time kortere reisetid mellom ytre Nordfjord og Førde, noe som er viktig blant anna i helsesammenheng, sier Humborstad.

– Vi gikk gjennom de nødvendige konkrete tiltakene for å realisere Kystvegen. Dette gjelder Svelgen–Grov, kort ferjekryssing over Nordfjorden inklusive tilførselsveier, og Svelgen–Sørdalen. Samla har prosjektet en kostnad på 1 milliard kroner, med 50 prosent brukerfinansiering, en fylkeskommunal del og en statlig del av finansieringa, sier Humborstad.

Hun sier at når den regionale transportplanen skal vedtas politisk i desember, er ønsket at Kystvegen skal ha topp prioritet i første fireårsperiode.

– Jeg tror det er gode sjanser for det, men det er mange ting som spiller inn, hva som skjer med E39 blant anna, sier Humborstad.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.