Flere har meldt sin interesse etter at det blei kjent at Kystverket ser etter noen som vil overta Hendanes Fyr.

I Fjordenes Tidende 26. juni sa både Odd Gunnar Myhre fra Vågsøy kommune og Geir Skaret i Kystverket at noe må gjøres med Hendanes Fyr i Vågsøy, som har stått tomt i svært mange år. Fyret blei bygd i 1914, og automatisert og fraflytta i 1952. Bygningene står i dag til forfalls, og veien ut til fyret er dårlig.

Det er flere som har tatt kontakt med Vågsøy kommune eller Kystverket og sagt at de kan være interesserte i fyret.

En av disse er Merete Duestøl fra Kjølsdalen. Hun har eget firma og tilbyr Inner Life massasje heime i Kjølsdalen, og holder på å ta samme utdanning som både Bettina Vick Bickhardt på Kråkenes Fyr og Britt Småvik på Skongenes Fyr har tatt, som Inner Life Terapeut. I tillegg leier hun seg sjøl ut som kokk, og tilbyr veiledning i kosthold.

– Jeg har vært en del på Kråkenes Fyr og på Skongenes Fyr, og ofte sett over mot Hendanes Fyr når jeg har kjørt tilbake fra Kråkenes. I fjor var vi ute og så hvor dårlig forfatning bygningene var i, og tenkte det var synd. Jeg har tenkt mye på det, og hatt lyst til å gjøre noe, men ikke tatt fatt i det. Men da jeg leste artikkelen i Fjordenes Tidende, ringte jeg til Odd Gunnar Myhre i Vågsøy kommune, forteller Duestøl.

Kystverket ønsker seg primært noen i nærområdet som er interessert i å restaurere og ta vare på fyret.

– Jeg tenker at det sikkert kan være folk eller grupperinger som ser potensialet i eiendommen, for eksempel for å utvikle noe innen reiseliv, eller som en plass for kunstnere å bo og arbeide, sa Odd Gunnar Myhre til avisa.

Hendanes er ett av fire fyr i Vågsøy. På de tre andre, som også er automatiserte, driver private med forskjellige tilbud innen turisme.

Hele saken stod i papirutgaven mandag 8. juli.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.