Kon­se­kven­sa­ne av ein se­song utan snø og kul­dekan bli steng­te heiser for Har­pe­fos­sen Skisenter AS.

– Det har voreein for­fer­de­leg dår­leg se­song, sann­syn­leg­vis den dår­le­gas­te i ny­a­retid, sei­er sty­re­lei­ar Stein Bjør­hov­de.

Se­son­gen vart de­fi­ni­tivt slutt i pås­ka et­ter at det sis­te av snø reg­navekk skjær­tors­dag.

– Men se­son­gen var meir el­ler mind­re slutt alt før pås­ke på grunn av forlite snø. Kjenndalsheisen var spo­ra­disk open dei første da­ga­ne, men det varik­kje nok til å pre­pa­re­re og køy­re i al­pin­bak­ken, sei­er han.

Tap­te 2, 5 billettmillionar

Har­pe­fos­sen had­de bud­sjet­tert med bil­lett­inn­tek­ter på 3,5 mil­li­o­narkro­ner, men det­te kjem ber­re til å ende på i un­der­kant av 1 mil­li­on.

– Ein dra­ma­tisk svikt på grunn av man­gel på snø, sei­er sty­re­lei­a­ren ogfor­tel at ein hel­ler ik­kje har opp­spar­te midlar.

Rek­ne­ska­pen for 2013 er no sendt til re­vi­sor. Re­sul­ta­tet enda i eit un­der­skotpå 730.456 kro­ner. For 2014 er prognosane endå dyst­ra­re. Har­pe­fos­sen liggan til eit un­der­skot på 1.632.931 kro­ner om ik­kje noko vert gjort.

Ber om kom­mu­ne­hjelp

Bjør­hov­de sei­er si­tua­sjo­nen er heilt akutt.

– Vi må ha pen­gar el­ler så går det­te til skif­te­ret­ten, sei­er han, og for­telat det er sendt søk­nad til Eid kom­mu­ne om eit likviditetstilskot el­ler eitlån på 1,6 mil­li­o­nar kro­ner. Bjør­hov­de ser ikkje vekk frå at be­ho­vet også kan bli stør­re.

Les meir i papirutgåva onsdag 23. april.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende