Det varmange bilførere som fikk seg en støkk, og som bremset ned da de så det somkunne se ut som en radarkontroll på Rv 15 ved Måløybrua i Vågsøy kommune onsdagmorgen i påskeuka.

Lite viste de om at de hele var en spøk som rus­sevenninnene Siv Old­ei­deog Be­ne­dik­te Fla­ta­ker gjennomførte som hadde utstyrt seg med refleksvesterog en hårføner som kunne se ut som en laser.

- Vi har fått enormt med respons etterat det hele ble omtalt i media, og i Fjordenes Tidende først. Det hele var entroskyldig spøk for å sikre oss en russeknute. Men det er tydelig at det ermange som har fått det med seg, og som har fått seg en god latter. Mange har kommentert i media og på sosiale media, sier Siv tilFjordenes Tidende.

Da Fjordenes Tidende var ute å snakket med jentene under «kontrollen»sa de:

- Det er hys­te­risk mor­somt når vi ser at bi­lis­te­ne slak­ker nedog tror det fak­tisk er radar­kon­troll. Men vi vin­ker dem sjølsagt bare vi­de­re,og når de ser rus­se­buk­se­ne skjøn­ner de jo tegninga.

Siv forteller at en av de som kom kjørende stoppet og fortalte at hun skvatt skikkelig til da hunså det som kunne se ut som en kontroll. Hun bremset ned og så på speedometeret.

- Er det flere russespøker på gang?

- Ja, det kommer nok meir.

- Hvor mange russeknuter har det blitt?

- Har vel fått ti, sier Siv.

- Og hva for en slo mest an?

- Det må nå være hårføneren.

Siv sier at det er en fin gjeng som er russ ved Måløy videregående iår.

- Håper folk ikke oppfatter oss somgalne og rampete. Vi er snille og hyggelige, og det prøver vi og vise. Vi skalha ei fin russetid både for oss og andre, sier Siv.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende