Detblir livlig i Måløy sentrum og på havna på lørdag.

– Vihar ventet 25–30 år på at vi skal få en skikkelig gjestehavn og nå har vi den.Det må feires!, sier Helge Hjelle i arrangementskomiteen.

Han forteller at de legger opp til et tettpakket program i forbindelse med denoffisielle åpninga av småbåthavna i sentrum.

– Måløy Musikklag og TorskangerpollMusikklag vil ha parade i Gate 1 og vi skal også ha to havnekonserter vedsmåbåthavna. Den ene blir med Jakob Hals, mens den andre blir en overraskelse,smiler Hjelle.

Arrangørene vil i tillegg dele ut grillet fisk og kjøtt til de besøkende somogså kan oppleve gammel kystkultur.

– Kystkulturlaget skal ha en stand hvor deselger årets tørrsild og vi vil også ha en båtparade med båter fra ulike tider.Alt fra Kystverkets robåter med seil til dagens luksuscruisebåter, fortellerHelge Hjelle.

«Havneøya» med en fyrlykt, som er bygget av det lokale næringslivet og skalligge ytterst på småbåthavna, skal også avdukes lørdag.

Videre skalVågsøy-ordfører Morten Hagen (H) gi småbåthavna sitt offisielle navn og forsmåbarnsfamiliene kan turer med Elias-båten være noe som gjør at man tar turentil området ved den nye småbåthavna lørdag.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende