Elvis og brass er ikke så vanlig, men på Elvisfestivalen stiller Torskangerpoll Musikklag med Isak Søraa som solist. Generalprøven hadde de på Otta.

– Vi hadde ei sommeravslutningshelg på Otta i juni, sammen med Otta Musikkforening, og brukte konserten der som generalprøve på Elvis-showet. Det gikk flott, så nå kan vi slappe av, for vi vet at programmet funker! Vi spilte på en utescene med mye publikum, og de gapte høyt da Isak kom ut på scenen i fullt Elvis-kostyme, ler Lisbeth Helen Våge, dirigent for Torskangerpoll Musikklag.

Hun sier at da brassbandet fikk generell forespørsel fra Helge Hjelle i Elvisfestivalen om de ville delta, tenkte de at de ikke kun ville være med på en parade, men prøve å få til noe mer.

Spesielle arrangement

Korpsstyret ville at de skulle prøve å få til et skikkelig show.

– Da vi spurte Isak om han ville bli med som vokalist, sa han ja med en gang. Så var det å leite på nett etter Elvis-låter arrangert for korps, og vi hadde en idédugnad for å velge låter, sier Våge.

– Vi fant noen arrangement i USA, og dessuten har Idar Torskangerpoll skrevet fire arrangement. To av dem er skrivet spesielt for oss og to er tilpassa oss, legger hun til.

– Passer Elvis-låtene for korps?

– Ja, det er mye som passer for korps, men det må tilpasses. Det er jo ikke typisk brassmusikk, akkurat, men det er kjekt å gjøre noe utover det som er A4. Måløy Musikklag, som har janitsjarbesetning, har jo gjort mye slikt. Det er litt annerledes med brass, som ikke har treblåsere med, men jeg synes det er blitt kjempestilig, sier dirigenten.

Favorittlåt

Hun sier samarbeidet med den lokale vokalisten og Elvis-tolkeren Isak Søraa har vært veldig bra, og at de gleder seg til å framføre Elvis-programmet sammen for publikum på festivalen.

– Vi skal spille i teltet tidlig fredag kveld, og så skal vi være med på paraden lørdag, sier Våge.

– Har du en personlig favoritt blant låtene?

– Uten tvil In The Ghetto.

– Hvordan blei du sjøl kjent med musikken til Elvis?

– Gjennom foreldrene mine. Elvis var en av mammas store helter, og hun har «ørten» Elvis-plater, sier Lisbeth Våge.