Skapte julestemning i gata

Se den store bildeserien fra julegateåpninga og julegrantenninga.

Energidrikk og antistoff blant ideane

Energidrikk med blåsteinbit og auge frå uer som medisin mot betennelse. Det var blant ideane som kom då elevar frå Måløy vidaregåande skule var på innovasjonscamp.

Kjøp og sal av eigedomar

Få oversikt over kva eigedomar som er kjøpte og selde og Vågsøy, Selje, Bremanger, Eid og Vanylven i kartet over. Dette er eit PLUSS-tilbod til dei som abonnerer på Fjordenes Tidende.

Stilte spørsmål ved dagens ministerbesøk

Bryggjapolitiker Hogne Bleie (Frp) stilte i torsdagens formannskapsmøte spørsmålet om det var riktig bruk av ressurser for ordfører Kristin Maurstad (Ap) å reise til Oslo for å møte kommunalminister Sanner i dag fredag.

Kupen om Bodø/Glimt:

- Ingenting er avklart

Florø-spiller Endre Kupen har denne uken vært i samtaler med eliteserielaget Bodø/Glimt.

Kan gå videre til semifinalen

I dag, fredag, skal Andrea kjempe om å bli én av fem gjenværende The Voice-deltakere.

Likestilt:

Fann leiarjobben i heimbygda

Monica Løkling Mundal sa opp banksjefjobb i Oslo og flytta heim med mann og små born i 2006 utan jobb å gå til. No gjer ho karriere i heimbygda som ny leiar i Accountor.

Sender spørsmål om kapasitet til Fylkesmannen

Nils Myklebust (Sp) er ikkje fornøgd med svara han har fått frå administrasjonen i Vågsøy knytt til kapasiteten på Skram og Skavøypoll skular. Difor sender han spørsmålet vidare til Fylkesmannen.

– Mange gode, lokale samferdsleprosjekt

Sigurd Reksnes, som sit i både hovudutvalet for samferdsle og fylkesutvalet meiner det ligg mange gode prosjekt for Eid, Selje, Vågsøy og Bremanger i Regional Transportplan.

Kavringen:

Nesten 100 år tilbake i tid

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.

Harald (73) har alltid vore hekta på bil

Harald Berge (73) nyttar pensjonstida til å dyrke sin store lidenskap for bil. Han har seks bilar i garasjen. Favoritt-en er Mercedes.

Ber rådmannen fordele funksjonar

Eit fleirtal i fellesnemnda ønskjer at rådmannen skal fordele funksjonar i Kinn. Innad i nemnda er ein ikkje einige om i kor sterke føringar ein skulle legge.

Frank var den første som fekk jobb

Frank Gjerde (42) frå Halsør omtalar Nordfjord Psykiatrisenter sitt jobbstøtteprosjekt som «heilt supert». I dag jobbar den tidlegare rusmisbrukaren hjå Nor Marine og hjelper tilmed å heisar båtar i vinteropplag.

Føler ikkje cupsuksessen som revansj

FOTBALL: Magne Elde (39) frå Bremanger trente Fortuna Ålesund til NM-gull då J19-laget slo Arna-Bjørnar fredag kveld. Noko revansj vil han likevel ikkje høyre snakk om at det er.

Kavringen:

Kjenner du igjen disse jentene?

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.

Flere forlater partiet

I løpet av de to siste ukene har Vågsøy Arbeiderparti mottatt tre utmeldinger. De tidligere medlemmene sier partiet ikke lenger er til å stole på.

Grensejustering på Bryggja:

– No startar vi med blanke ark

Grensejustering:

– Vi må klare å finne ei god løysing

Eid-ordførar Alfred Bjørlo (V) meiner kommunane må finne ei løysing for elevane på Bryggja skule.

Meiner skulen er viktig for framtida til bygda

Tor Inge Solibakke (24), Sigurd Olav Husevåg (21) og Reidar Arne Husevåg (16) meiner ein bør arbeide for å behalde skulen på Bryggja.

Verlo kjøper naboen for å utvide

Verlo Eiendom AS kjøper eigedomen til nabo Firda Canning med tanke på utviding.

Vil la dei lokale skine

Årets O Helga Natt-konsert byr på eit program der alle solistane er lokale.

Er letta og glad

Øystein Hessevik i Bryggja utviklingslag seier han blir overraska om ikkje tilrådinga frå Fylkesmannen får støtte i departementet.

– Manglar faglege argument

Vågsøy-ordførar Kristin Maurstad (Ap) er ikkje einig i tilrådinga frå Fylkesmannen om grensejustering for Bryggja.

Gler seg over at folket har blitt høyrt

Ordørarane Stein Robert Osdal (KrF) i Selje og Alfred Bjørlo (V) i Eid er glade for tilrådinga som i dag kom frå Fylkesmannen om grensejustering for Bryggja.