FOTBALL (Eid - Sogndal2 0-2): Eid-kapteinen går på en ny sesong med mål om å føre klubben rett tilbake til 3. divisjon.

Eidarane har stort sett gått fra tap til tap i 2015, og da nedrykket var et faktum kom det vel ikke som noen stor overraskelse på dem som følger laget.

Dermed venter 4. divisjonsspill neste år, men lagets kaptein ser ikke for seg at 4. divisjon er et blivende sted for den tradisjonsrike klubben.

– Vi ønsker vel å rykke rett opp igjen, konstaterer Henning Haugen.30-åringen, som nærmest har vært i ensom majestet blant veteranene på laget denne sesongen, mener at utsiktene også bør være gode for en rask retur.

– Jeg ser at det er en positiv utvikling både når det gjelder enkeltspillere og laget, og det tar vi forhåpentligvis med oss inn i neste sesong.

Haugen understreker samtidig at det ikke er grunn til å ta lett på oppgaven som venter.

– Det er gode lag i 4. divisjon også, så det er bare å si at vi skal rykke opp igjen. Det er flere som ønsker det samme, så det blir ikke enkelt. Men jeg tror vi kommer til å ligge i toppen, og at vi har en god sjanse til å klare det.

Midtbane- og forsvarsspilleren har slitt med store skadeproblemer de siste sesongene, men er nå tilbake for fullt.

– Jeg prøver meg på en sesong til. Det gleder jeg meg til, og forhåpentligvis klarer jeg å holde meg skadefri. Det blir spennende med de unge spillerne vi har her. De har bare blitt bedre og bedre, så jeg tror det blir kjekt.

Lørdagens hjemmetap mot formsterke Sogndal2 var eidaranes tap nummer 19 på 24 forsøk denne sesongen.

– I første omgang spilte vi veldig bra, presset høyt og vant ballen ofte. Vi kom til veldig mange sjanser og var det beste laget, forteller Eid-kapteinen.

Til tross for Eid-overtak de første 45 minuttene ledet sogndølene med ett mål etter halvspilt. Og etter sidebytte skulle det bli tyngre for hjemmelaget.

– I andre omgang skiftet det helt. Sogndal2 var ikke spesielt gode, men vi mistet energien i laget. Vi skapte heller ikke noe, bortsett fra et par skudd, oppsummerer Henning Haugen.

Kampfakta:

3. divisjon, menn

Eid - Sogndal2 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 (29) Fredrik Flo, 0-2 (85) Jonas Denk

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: ingen Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, J. Skorge, M. F. Yassin, H. Holmøyvik (70, D. Haus), S. Ekern Glosvik (46, D. Myklebust), R. Lillestøl Naustdal, H. Haugen, S. Lefdal, K. Lefdal, J. Joensen (60, V. Lunde)

Tidligere Eid-spiller Jonas Denk startet på benken for gjestene, men kom på banen i det 80. minutt. Han trengte imidlertid ikke lang tid på å gjøre seg bemerket, da han fastsatte sluttresultatet med 2-0-scoringen bare fem minutter etter innhoppet.