SKISKYTING: Den aktive skiskyttergruppa på Stårheim er godt i gang med oppkjøringen til en ny sesong.

– Vi har kommet i gang med barmarkdstrening, styrketrening og fjellturer. I tillegg er de over 13 år startet med skytetrening, forteller leder i skiskyttergruppa på Stårheim, Nils Magne Nedreberg.

Rundt 30 aktive utøvere fra 8 år til senioralder bruker skiskyttergruppa sitt nye klubbanlegg på Harpefossen skisenter også sommerstid.

– Planen er å asfaltere standplassen på Harpefossen i neste uke. Klubbhuset har blitt et veldig funksjonelt bygg. Der er en liten varmestue, kjøkken, lager, toalettfasiliteter i tillegg til et sekretæriat i andre etasje, forteller Nedreberg.

Spenning i Sikte

Nylig var bygget i bruk da Norges Skiskytterforbund besøkte Stårheim på rekrutteringsturneen Spenning i Sikte.

I tillegg til å bruke området ved Harpefossen skisenter benytter Stårheim-løperne seg av andre treningsmuligheter i nærområdet.

– Vi bruker de mange nye gangveiene til å stå på rulleski og forsøker å holde oss unna den trafikkerte veien. Når vi skal ha kombinasjonstrening så har vi så langt reist til Ullsheim hvor de har en rulleskibane med tilhørende standplass.

Engasjerte foreldre

Skiskyttergruppa er med andre ord avhengige av dedikerte foreldre, og det er Nils Magne Nedreberg klar på at de har.

– Skiskyting er en idrett der ungene ikke kan være med uten at foreldrene er engasjert. De håndterer tross alt våpen og foreldrene har ansvaret. Dette er noe voksne og unge gjør sammen, og det er et veldig stort engasjement blant foreldrene.

Følger med de eldste

Isak Flo Bødal, som ble nummer 3 i Norgescupen, er Stårheims fremste skiskytter, etter at Ronny Hafsås la ski og gevær på hylla. Til høsten er Flo Bødal første års senior og på hjemmebane følger man spent med på hva han kan få til debutsesongen.