FOTBALL (Tornado Måløy - Vik 5-2): Islandske Agust Helgi Jónsson er i gledesrus som følge av moderlandets EM-suksess. Det fikk Vik merke.

– Det som har skjedd med Island i EM er helt fantastisk. Jeg er helt overstolt av landet mitt, sier 18-åringen om at Island spilte 8-delsfinale mot England mandag kveld – etter at avisen var gått i trykken.

Islendingen mener det som har skjedd i Frankrike er mot alle odds.

– Det er som en drøm. Ingen hadde ventet dette, det er tross alt bare rundt 320.000 innbyggere på Island, smiler Agust.

– I dag føler jeg at jeg scoret på de vanskelige sjansene. Så jeg får prøve å roe litt ned og få blikket opp neste kamp, sier spissen om egen innsats.

Han legger ikke skjul på at Islands gode resultater gir ham ekstra energi ute på banen.

– Når du hører spillerne snakke samme språk som deg selv når de blir intervjuet etter kampene, er det neste litt rart. Det er en helt syk følelse, forteller spissen og fortsetter:

– Jeg blir motivert til å fortsette med fotballen, og til aldri å slutte å jobbe ute på banen. Vi kaller det viking-spirit; det å jobbe hardt og aldri gi opp. Det er veldig inspirerende.

Nå er den Florø-bosatte islendingen klar til å gjøre sitt for at TMFK skal sikre seg fornyet 4. divisjonskontrakt etter sommerpausen.

– Jeg skal bare prøve å jobbe på og score enda flere mål.

Marius Refvik sto for dagens høydepunkt da han satte ballen i krysset fra midtsirkelstreken på Viks banehalvdel. TornadoMåløy-kapteinen hadde også flere gode skuddforsøk.

18-åringen mener innsatsen mot Vik bærer bud om bedre TMFK-dager etter meget ujevne prestasjoner i første halvdel av sesongen.

– 4-4 mot Høyang sist var bra for psyken og lagånden. Og når vi spiller som vi gjorde i første omgang, så kan vi slå alle.

Jónsson synes det er vel verdt å ta med seg prestasjonene fra de første 45 minuttene

– Jeg er veldig fornøyd med det vi gjorde da. Vi har et ungt og uerfarent lag, og det har vært veldig mye opp og ned. Men vi har mange up and coming-spillere, og om noen årtror jeg at vi er i toppen av 4. divisjon, spår islendingen etter lørdagens seier.

KAMPFAKTA:

4. divisjon, menn

Tornado Måløy - Vik 5-2 (5-0)

Mål: 1-0 (4) Chris-André Nore, 2-0 (15) Agust Helgi Jónsson, 3-0 (31) Jónsson, 4-0 (36) Marius Refvik, 5-0 (45) Sveinung Frantzen, 5-1 (83), 5-2 (84)

Dommer: Asbjørn Håre, Fjøra

Gult kort: Thor-Aage Pleym Evensen , TMFK, samt ett til Vik

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, M. Husevåg, E. Holvik, T.-Aa. Pleym Evensen, D. Kvalheim, M. Refvik, S. Frantzen, S. Myre Silden, C. Tvendeseter Lofnes, C.-A. Nore, A. H. JónssonInnbyttere: A. Jakobsson, B. Frantzen, F. Mortensen, T. M. Sørensen

Henrik Myhre var tilbake i TMFK-troppen for første gang denne sesongen mot Vik, men var ubenyttet reserve. Han har vært et halvår på sidelinjen på grunn av et benbrudd.