FOTBALL (Skavøypoll - Fjøra2/Sogndal3 13-0): Fair Play-prisvinner Yngve Furnes har ikke tenkt til å bruke silkehandsker på motstanderne til høsten.

– Vi må ha samme innstilling til hver eneste kamp, og det er å gå på for fullt. Vi må være i angrepsposisjon, presiserer Skavøypoll-keeperen.

Han og lagkameratene har lagt bak seg en fantastisk første halvdel av sesongen, og har plukket imponerende 31 poeng på elleve forsøk. Vik er det eneste laget som har stoppet Vågsøy-klubbens seiersrekke, og Skavøypoll kan dermed ta ferie med en solid ledelse ned til andreplassen på tabellen.

Han er samtidig klar på at det er lang vei å gå. Og siste-skansen er langt unna å innkassere noe seriemesterskap.

– Vi har en målsetting om en topp 3-plassering. Vi ligger godt an til det, men vi vet at høsten blir tøff.

Torsdag ble et særdeles svakt Fjøra2/Sogndal3-lag, som kun reiste fra Sogn med elleve mann, nedsablet etter alle kunstens regler.

Hjemmelaget tok ledelsen før tre minutter var spilt, ledet med syv mål til pause, og fortsatte scoringsorgien også de siste 45 minuttene. Til tross for at Skavøypoll-trener Vidar Sandal gjorde en rekke bytter, var gjestene knapt over midtbanen. Og Yngve Furnes var trolig ikke borti ballen tosifret antall ganger i løpet av to omganger.

– Som keeper ønsker du jo at det skal skje litt. Men jo mindre som kommer, jo større sjanse er det for å holde nullen, smiler Furnes.

Han skryter av jobben som gjøres foran ham på banen:

Før den siste vårkampen ble sisteskansen tildelt Månedens Fair Play-pris i regi av NFF Sogn og Fjordane. Den fikk han etter at han applauderte motstanderens keeper for en god redning i treningskampen mot Selje i april.

– Det er en kjekk utmerkelse. Du skal ha respekt for de du spiller mot, dommere og lagkamerater, og du skal være et forbilde. Samtidig vil alle vinne, og da blir det noen tøffe tak, sier Yngve Furnes.

KAMPFAKTA:

4. divisjon, menn

Skavøypoll - Fjøra2/ Sogndal3 13-0 (7-0)

Mål: 1-0 (3) Tor-Erik Tvendeseter Kupen, 2-0 (10) Rune Solvang, 3-0 (16) Rune Myre, 4-0 (17) Karl Oskar Volle, 5-0 (33) Volle, 6-0 (35) Børge Yndestad, 7-0 (43) Steven Silden, 8-0 (52) Lars Nygård, 9-0 (56) Volle, 10-0 (60) Tvendeseter Kupen, 11-0 (63) Tvendeseter Kupen, 12-0 (80) Anders R. Kvalheim, 13-0 (88) Sujeevan Mohanarajah

Dommer: Robert Endestad, Tempo

Gult kort: to til F2/S3

Skavøypoll: Y. Furnes, E. Kvalheim, L. Nygård, B. Yndestad, E. R. Flataker, E. Sandal, J. H. Haraldsson, R. Myre, K. O. Volle, R. Solvang, T.-E.Tvendeseter Kupen

Innbyttere: S. Silden, T. Ødegård, K. A. Gangeskar, A. Ramsevik Kvalheim, V. Rangsæter, S. Mohanarajah