FOTBALL (Bremanger – Sandane 1-0): Bremanger-kaptein Vidar Senneset mener det nå er fire lag som kjemper om å unngå den utsatte 8.-plassen.

– Nå ser det lysere og lysere ut for vår del. Med denne seieren ristet vi forhåpentligvis av oss Sandane og Dale gjorde nok det samme med Kaupanger (2-1-seier). Da står det mellom oss, Vik, Dale og Tornado Måløy, sier Vidar Senneset om det som er i ferd med å bli en dramatisk kamp om å sikre seg en plass i den nye regionserien (nivå 4) neste år.

Dale og Bremanger står begge på 22 poeng, TMFK på 20, mens Vik på den utsatte 8.-plassen har 19 før de møter Førde2 mandag kveld.

– Jeg har hele tiden trodd Vik var det svakeste av disse lagene. Tornado Måløy greier liksom alltid å «ro seg i land». Det så vi fredag mot Fjøra2/Sogndal3 der de lå under 0-2, men vant til slutt. Vi vet at de kan være et vanskelig lag å møte etter at vi kun klarte 3–3 i Sogndal, sier Vidar Senneset.

Senneset mener laget har tatt flere steg defensivt den siste tiden, og peker på kontinuitet i forsvarsrekken som en medvirkende årsak til det.

– Jeg, Espen (Frøyen) og Håvard (Mjølkeråen) har stort sett vært faste gjennom hele sesongen, mens Jan Rune Nigardsøy fra Svelgen har kommet inn de siste to kampene.

Med Nigardsøy tilbake på laget har Senneset blir skjøvet fra stopperplass og ut på venstrebacken. Det har han ingen problemer med.

– Jeg liker best å spille back. Da får jeg være med fremover på banen på den artige delen av spillet og ikke bare sparke bort ballen, ler forsvarsspilleren.

– Det var en ganske jevnspilt kamp, men vi var laget som klarte å spille oss til sjanser. Vi hadde spesielt en periode i andre omgang der vi presset dem hardt. Martin Klakegg Hauge skaut i stolpen, mens Gøran Larsen avsluttet et raid med en avslutning som traff deres keeper, forklarer Senneset.

Avgjørelsen falt fem minutter før slutt da Espen Frøyen spilte gjennom Martin Klakegg Hauge som rundet Sandane-keeper og satte ballen i det tomme buret.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Bremanger - Sandane 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (85) Martin Klakegg Hauge

Dommer: Runar Hageland, Tornado Måløy

Gult kort: Gøran Larsen, Bremanger, samt ett til Sandane

Bremanger: M. Hauge, J. R. Nigardsøy, H. Mjølkeråen, V. Senneset, E. Frøyen, T. Rylandsholm, E. Rosø, S. Hamre, G. Larsen, E. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: W. Høivik jnr.