FOTBALL (Fjøra2/Sogndal3 - Tornado Måløy 2-5): Jon Georg Rutledal vil ikke håpe på at en topp 8-plassering kan være nok.

– Jeg tror nok at ett av lagene fra Sogn og Fjordane kan beholde plassen i 3. divisjon, men vi kan ikke stole på det, understreker Tornado Måløy-trener Jon Georg Rutledal.

Med omleggingen av divisjonssystemet fra neste år er det mange lag som påvirker TMFKs muligheter til å sikre seg en plass i regionligaen (nivå 4) neste år. Årdal, Fjøra, Stryn, Sogndal2 og Florø2 spiller alle om en plass i PostNord-ligaen, men per i dag ligger alle an til å rykke ned fra dagens 3. divisjon (Fjøra innehar riktignok 5. plassen i sin avdeling, men er har det svakeste poengsnittet av de femmerne i de ti aktuelle avdelingene. De to svakeste femmerne rykekr ned).

Disse fem lagene vil da sammen med de syv beste 4. divisjonslagene fra 2016 utgjøre regionligaen fra neste sesong.

– Årdal har hatt en veldig god start på høstsesongen (har vunnet 7 av sine siste 8 kamper, journ. anm.), mens Fjøra er litt mer opp og ned, konstaterer Rutledal, som også følger lagene fra fylket nøye som kretsstyremedlem.

– Det er viktig at vi vinner disse kampene mot lagene bak oss på tabellen, konstaterer Rutledal etter seieren.

Oppgjøret i Sognhallen startet imidlertid på verst tenkelig vis for gjestene.

– Vi lå under 0-2 etter 10 minutter og det hadde ikke vært noe å si på om de ledet 3-0 på det tidspunktet. Vi sto alt for høyt med forsvaret og deres raske spisser løp rett og slett fra oss, forklarer Rutledal.

– Fra 1-2-målet og ut kampen var vi det beste laget. Den siste timen av kampen var vi gode og det var en godt gjennomført bortekamp alt i alt.

** Gisle Myhre spilte trolig sin siste kamp for sesongen for TMFK mot Fjøra2/Sogndal3. Midtbanespilleren har spilt for TMFK i sommer etter å ha fullført studier i USA, men flytter nå til Bergen.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Fjøra2/Sogndal3 - Tornado Måløy 2-5 (2-1)

Mål: 1-0 (7), 2-0 (8), 2-1 (12) Birger Silden, 2-2 (53) Chris André Nore, 2-3 (74) Silden, 2-4 (80) Thor-Aage Pleym Evensen, 2-5 (90) Benjamin Frantzen

Dommer: Magne Helge Brattelid, Dale

Gult kort: Thor-Aage Pleym Evensen, Eirik Føleide, begge TMFK, samt ett til Fjøra2/Sogndal3

Rødt kort: Bjørn Kristian Øye Vines, Fjøra2/Sogndal3 (to gule, 44)

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, D. Almenning Kvalheim, B. Silden, S. Frantzen, M. Sunde Husevåg, G. Myhre, T.-Aa. Pleym Evensen, F. Mortensen, C. A. Nore, J. Våge, H. Myhre

Innbyttere: E. Føleide, B. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, D. Mork