FOTBALL (Gaular–Tornado Måløy 2-7): Etter den solide seieren borte mot Gaular, ligger trener Jon Georg Rutledal og Tornado Måløy godt an før de tre resterende kampene.

Seieren gjør at TMFK nå ligger på sjetteplass med 27 poeng, to plasser over nedrykksstreken.

– Vi må nok ha over tretti poeng for å stå, så det var tre fryktelig viktige poeng etter en god kamp ifra vår side. Ifølge ordføreren i Gaular, som var og så på kampen, er vi det beste laget de har møtt på hjemmebane i år, ler Tornado Måløy-trener Jon Georg Rutledal som med god grunn kan være fornøyd med det laget viste lørdag.

– Det er vel det største tapet de har hatt hjemme. Vi kunne fort ha scoret flere, men sju mål er helt greit det, forteller Rutledal, som måtte se at vertene kom best i gang.

– De scoret allerede etter ett minutt etter en dårlig forsvarsjobb av oss, så du kan si at vi ble litt rystet en stund. Men da Fridjon (Mortensen) scoret etter femten minutter fikk vi taket på kampen, sier treneren.

Thor-Aage Pleym Evensen og Birger Silden puttet ett mål hver før hvilen, sistnevnte på straffe. Evensen puttet ett til etter pause, før Eirik Holvik også noterte seg for to scoringer. Svein Arne Volle puttet lagets siste mål.

– Vi spilte en godt gjennomført kamp og hadde ballen store deler av tiden, så det kan virke som om avgjørelsen om å ha treningsfri på fredag slo godt ut, forteller Rutledal som er usikker på om det er en oppskrift han kommer til å fortsette med.

– Vi bruker vanligvis å trene dagen før kamp, det slo godt ut denne gangen, men man kan ikke hvile seg i form heller, sier han.

Et godt treningsgrunnlag må til med tanke på den kommende kampen hjemme mot et heltent bremangerlag.

– Vi er klare for Bremanger kommende lørdag. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål og jeg tror det kommer til å bli en jevn kamp selv om lokaloppgjør av den typen pleier å leve sitt eget liv. Vi har heldigvis hjemmebane, og der har vi vært gode i år bortsett fra tapet mot Sandane, avslutter treneren.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Gaular - Tornado Måløy 2-7 (1-3)

Mål: 1-0 (1), 1-1 (15) Fridjon Mortensen, 1-2 (25) Thor-Aage Pleym Evensen, 1-3 (str.) Birger Silden, 1-4 (46) Pleym Evensen, 1-5 (55) Eirik Holvik, 1-6 (70) Holvik, 1-7 (80) Svein Arne Volle, 2-7 (82)

Dommer: Bjørn Egil Sunde, Eikefjord

Gult kort: ingen

Bremanger: K. Elde, M. Husevåg, B. Silden, E. Føleide, D. Kvalheim, F. Mortensen, H. Gjerde, E. Holvik, C. Tvendester Lofnes, C-. A. Nore, T.-Aa. Pleym Evensen

Innbyttere: B. Frantzen, S. Bugjerde, S. A. Volle, H. Myhre