TURN: Over 1.000 turnere inntar Vågsøy i april når Måløy Idrettslag arrangerer fylkets barneturnstevne, og for å kunne håndtere storinnrykket forener MIL og Skavøypoll Idrettslags turngrupper krefter.

Barneturnstevnet blir arrangert hvert år, og det går på omgang fra idrettslag til idrettslag i Sogn og Fjordane krets.

– Nå er det lenge siden MIL har arrangert, og siden den gang har arrangementet vokst seg kjempestort. Det er ikke bare 1.000 deltakere, men også trenere, ledere, vakter og annen familie som er med, sier Torill Eide Tennebø som sitter i stevnets hovedkomité.

– Det ble ikke mange timer søvn på dem som stod i bresjen for arrangementet. Og vi brukte alt vi hadde av foreldre og andre frivillige for å komme i mål, sier Kenneth Silden, leder for SIL sin turngruppe.

De to turngruppene fant ut at et samarbeid der flere deler på jobben, ville være lurt.

– Vi hjelper MIL nå, så hjelper de oss neste gang. Vi deler både jobb og inntekt, sier han.

– Vi har hver våre styrker og svakheter og kan dra nytte av hverandre, sier Eide Tennebø.

– Vi har lyst å vise oss litt fram også, sier Silden.

Håper på folkefest

Folk vil merke innrykket denne helga, mener komiteen.

– Her er det en mulighet for mange. For flere av disse gjestene skal overnatte, spise på kafeer og restauranter, shoppe, praktisk talt underholdes i to dager, sier Wenche Myhre.

Når over 1.000 turnere fra hele fylket inntar Vågsøy blir det turnoppvisninger av alle slag, og liv i gatene. Fra turnstevnet i 2015.

Nå håper de enda flere vil hjelpe til med å lage folkefest.

– Ja, vi trenger flere frivillige i underkomiteene, så om det er noen, folk i alle aldre, som vil bidra er det bare å melde seg! Vi trenger all hjelp vi kan få, sier Eide Tennebø.