Etter en vinter der laget har mistet flere nøkkelspillere og knapt har spilt treningskamper, svarer Skavøypoll-trener Vidar Sandal kontant «nei» på spørsmål om han mener SIL er klare for sesongen 2017 når Vik står på motsatt banehalvdel i serieåpningen i Sogn lørdag.

– Vi har hatt en forferdelig trøblete sesongoppkjøring. Vi har mistet en hærskare av spillere og det var ikke utgangspunktet da jeg sa ja til å fortsette som trener. Jeg føler meg litt ført bak lyset av deler av spillergruppen, men det er ikke noe å gjøre med nå. Jeg har valgt å stå med laget fordi jeg tror utfordringen kunne blitt enda større om jeg sa nei til å være med, sier den erfarne treneren.

Etter en svært solid fjorårssesong så Vidar Sandal fram mot utfordringen som ventet i år i den nye Kretsligaen der laget skal matche seg mot blant andre Stryn, Årdal og Sogndal2.

– Jeg synes vi hadde en veldig fin stall i fjor med mange spillere hjemme. Når Erik (Sandal) også skulle få en god treningsvinter med laget, samt at vi har god «tilflyt» fra guttelaget, så såg jeg for meg et helt annet scenario enn det vi ser nå.

Fra fjorårets spillerstall er keeper Yngve Furnes, kaptein Rune Myre, Håvard Hagen, Eirik Kvalheim, Vebjørn Furnes, Torjus Ødegård alle borte.

I tillegg har erfarne Rune Solvang og Erik Sandal begge slitt med skader i sesongoppkjøringen. Stian Hagen Åmelfot er også langtidsskadet, mens Jon Haukur Haraldsson neppe er tilgjengelig med det første.

Hele åtte skadde spillere måtte stå over generalprøven mot Stryn sist uke (tap 0-2) og av de spillerne som startet serieavslutningen i fjor var Lars Nygård og Eivind-Rune Flataker de eneste som spilte i Stryn.

– Med mange treninger med få spillere har det vært vanskelig å bygge et lag og bygge relasjoner mellom spillerne. Vi har heller ikke tort å avtale treningskamper fordi vi ikke har vært sikre på at vi har kunne stille lag, sier Sandal, som forklarer at de har vært nede i 4-5 A-lagsspillere på trening i vinter. Nylig ble Daniel Skaare Haanes og Iver Vattøy hentet inn på lån fra Hødd.

– De forsterkningene er viktige for oss, sier Vidar Sandal, som forklarer at de også sendte henvendelser til Eid, TMFK, Førde og Florø med spørsmål om de hadde spillere til utlån.

Med mangeårig førstekeeper Yngve Furnes borte er det Anders-Martin Hagen Kvalvåg som er lagets førstekeeper i år. Sandal forklarer at Hagen Kvalvåg sliter med et tretthetsbrudd i ryggen og at reservekeeper Marcus Ditlefsen står om han ikke blir spilleklar til lørdag.

Med store endringer i spillerstallen og få treningskamper i beina er Skavøypoll-treneren usikker på hvor laget hans står før møtet med Vik.

– Å tro at vi stiller sterkt i forhold til de andre lagene vil være å lure oss selv. Jeg vil tro at vi får en kjempeutfordring med å holde oss i divisjonen, men det har vi tenkt å prøve på, sier Sandal, som roser spillergruppen:

– Spillerne er klar over utfordringen vi har hatt og jeg beundrer innstillingen deres i det som har vært en vanskelig sesongoppkjøring så langt. Det har vært frustrerende både for spillergruppen og vi i støtteapparatet, sier Vidar Sandal.

Selv om mange har forsvunnet er det likevel flere solide brikker i Skavøypoll-mannskapet, men før morgendagens kamp er skadesituasjonen som nevnt utfordrende.

– Erik Sandal, Tor-Erik Tvendeseter, Trond Sandal og Anders Kvalheim er definitivt ute. Sondre Myre Silden og Karl Oskar Volle er usikre, mens vi håper å få med Rune Solvang og Daniel Skare Haanes igjen.

** Vik slo Dale 5-2 borte i sin generalprøve før møtet med Skavøypoll.

** Ettersom Fjærlandstunnelen er stengt må Skavøypoll reise om Høyanger til Vik. Ifølge Google Maps er da reisetiden 5 timer og 24 minutter hver vei.