– Det veldig vanskelig å svare på hvor vi ligger an i forhold til de andre lagene, men vi er i alle fall bedre i år enn hva vi var i fjor. Vi har et sterkere lag og er også bedre trent, slår spillende trener Tore Rylandsholm fast.

Bremanger garanterte en plass i Kretsligaen 2017 da de slo Kaupanger i serieavslutningen i fjor. I år blir det kun ett lag som rykker ned fra Kretsligaen om både Førde eller Fjøra beholder plassen i Regionserien.

– Vi skal holde oss. Det må være minimumsmålet. Så tar vi det der ifra, sier Rylandsholm.

Han kan glede seg over tre forsterkninger som trolig går rett inn BILs førsteellever.

Kommer fra florø: Ntege Aruna Cone skal spille for Bremanger denne sesongen.

Ntege Aruna Cone, som ifølge haugenfotball.no har 23 mål på 48 kamper for Florø2 i 3. og 4. divisjon, skal spille for Bremanger denne sesongen.

– Han er tiltenkt en rolle på venstrevingen og er en rask spiller som er god til å holde på ballen. I tillegg avslutter han en godt med begge bein. Vi er kjempefornøyd med å få ha fått han inn, sier Rylandsholm, som forklarer at Cone både vil bo og trene i Florø mens han spiller for rødtrøyene.

Fra Sunnfjord har også BIL hentet den rutinerte keeperen Tommy Løkkebø som erstatter Mathias Hauge som har lagt hanskene på hylla.

– Nå har vi en god førstekeeper i Tommy Løkkebø og en keeper med stort potensial i Øyvind Langeland (18). Vi ser for oss at han blir vår førstekeeper på sikt.

Bremangers andre defensive forsterkning er Tommy Hauge som gjør comeback i BIL-trøya etter noen sesonger i blant annet Tornado Bergen.

Bremangaren skal «fotballpendle» fra Bergen til store glede for trenerteamet.

– Tommy er en klassespiller og blir en vanvittig forsterkning for oss. Han gir oss styrke i luftrommet både defensivt og offensivt, og er i tillegg bra hurtig. Med Håvard (Mjølkeråen) har vi nå to solide stoppere, jubler Tore Rylandsholm.

Av spillere som har forlatt BIL i vinter Mathias Hauge allerede nevnt. Unge Espen Rosø har også valgt å prøve seg i Eid. Hans yngre bror, Håvard, er hentet opp i BIL-troppen.

– Han er ikke mer enn 15 år, men er allerede med å kniver om en fast plass på laget. Han kommer til å få spille mye i år, sier treneren.

Bremanger har hatt varierende resultater i sesongoppkjøringen, men Rylandsholm mener det har en naturlig forklaring i at laget ofte har stilt med svært svekkede mannskap til treningskampene.

– Den første kampen der vi hadde fullt mannskap var treningskampen mot Tornado Måløy (seier 1-0) og da var vi der vi skal være.

Tommy Løkkebø og Tommy Hauge forsterker Bremangers sentrallinje som trener Tore Rylandsholm selv håper på å være med å forsterke noen sesonger til.

– Jeg har «overlevd» tre sesonger, så jeg skal klare en til. Jeg gir meg ikke før jeg må, ler Rylandsholm, som får selskap av blant andre målfarlige Simen Hamre på den sentrale midtbanen til rødtrøyene.

Bremanger serieåpner sesongen hjemme mot Høyang på lørdag. Den kampen blir spilt på kunstgressbanen i Svelgen.

– Bremanger stadion er stort sett grønn, men ennå ikke kampklar så den første kampen går i Svelgen. Andre hjemmekamp (Dale, 6. mai) går nok på Bremanger stadion, spår Tore Rylandsholm, som ser fram til lørdagens serieåpning:

– Vi begynte oppkjøringen før jul så det skal bli godt å komme i gang. Vi er godt forberedt, mener treneren.