– Det er mye å tenke på, men jeg føler vi har planlagt godt, sier Tone Klever, Nina Birknes og Dagrun Kvalheim.

De er ledere for henholdsvis middagskomiteen, frokostkomiteen og kioskkomiteen under helgas barneturnstevne i Vågsøy.

I et helt år har planleggingen foregått.

Middagen lørdag skal serveres i puljer, og på det meste skal Tone Klever og middagskomiteen ha 323 middagsgjester på én bordsetting.

– Ganske heftig, men vi har prøvd å fordele jevnt. Det skal nok gå fint, smiler hun.

Kioskansvarlig Dagrun forteller at de fire kioskene de skallage til i Nordfjordhallen er godt utstyrt, og skal ha noe for de fleste.

– Det er det som har vært målet, at alle skal kunne finne noe de liker og kan spise. Vi har pommes frites, pølser, salat, rundstykker, hjemmebakst, hjemmelagd pizza, frukt, godteri. Noe for enhver smak altså, ler hun.

Turngruppene i Måløy og Skavøypoll Idrettslag hjelper hverandre med arrangementet.

De roser Kiwi i Deknepollen for god hjelp.

– De har vært utrolig behjelpelige og serviceinnstilte. De har til og med tilbudt seg å skjære opp alle de tusenvis av brødskivene for oss!

De forteller også at det ikke har vært vanskelig å få folk til å stille opp generelt. For det er ingen hemmelighet at et slikt arrangement krever alle foreldre på dekk hos hovedarrangør MIL og medarrangør SIL.

Det årlige barneturnstevnet for hele Sogn og Fjordane arrangeres lørdag og søndag førstkommende helg. Arrangører er MIL og SIL, og 13 lag med totalt 1.000 turnere er påmeldt. Lørdag formiddag blir det opptog i Gate 1 og offisiell åpning av stevnet før oppvisningene starter i Nordfjordhallen. Søndag er det oppvisninger og medaljeutdelinger.