– Det var en veldig lang tur. Vi dro 07.30 og var ikke hjemme igjen før 22.45, forteller Erik Sandal som ledet Skavøypoll i trener Vidar Sandals reisefravær på langturen til Sogn.

Ettersom Fjærlandstunnelen var stengt måtte Vågsøy-laget kjøre via Høyanger til Vik. Tur-retur ble kjøreturen på 536 kilometer samt fire ferjeturer. Sandal vil imidlertid ikke skylde på oppladningen for at det ikke ble poeng med hjem i bagasjen.

– Vi hadde buss og god mat så forberedelsene var gode.

Skavøypolls reiserute til bortekampen mot Vik lørdag. Kart: Google Maps

Det var et skadeplaget Skavøypoll-lag som serieåpnet i Vik lørdag. Keeper Anders-Martin Hagen Kvalvåg, Erik Sandal, Børge Yndestad, Tor-Erik Tvendeseter Kupen og Karl Oskar Volle hadde trolig alle startet oppgjøret om de hadde vært friske.

– Skader vil det alltid være i en klubb. Noen har flere enn andre, men vi er nødt å fokusere på de spillerne som er tilgjengelige, slår Sandal fast.

– I første omgang bølget spillet fram og tilbake. Etter 30–35 minutter hadde vi et stolpetreff og returen ble dessverre satt over på åpent mål.

Kort tid etter pause tok Vik ledelsen da SIL-keeperen feilberegnet et innlegg, og noen minutter senere kontret vertene inn 2–0.

– Etter det la vi trøkk på dem ut omgangen. Deres keeper gjorde to gode redninger og vi hadde mange avslutninger uten å få ballen i mål, sier Sandal, som understreker betydningen av å være effektive foran motstanderens mål.

– Hadde vi ikke skapt sjanser hadde jeg vært veldig betenkt. Men vi hadde fire-fem hundreprosentsjanser og en del gode angrep, så det tar vi med oss.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Vik – Skavøypoll 3–0 (0–0)

Mål: 1–0 (51), 2–0 (58), 3–0 (90+1)

Dommer: Erlend Nondal Lereim, Kaupanger

Gult kort: Rune Solvang, Skavøypoll, samt to til Vik.

Skavøypoll: M. Ditlefsen, I. Vattøy, L. Nygård, A. Kvalheim, E. R. Flataker, S. Myre Silden, R. Solvang, D. Skare Haanes, K. A. Gangeskar, Es. Sandal, St. Silden

Innbyttere: A. Høydal, M. Tvendeseter Kupen