Turnerne hos hovedarrangør av årets barneturnstevne, MIL og medarrangør SIL, har både turngleden og -kompetansen.

– Å være på turnstevne er kjempegøy. Jeg blir glad inni meg når vi får applaus, for da vet jeg at folk liker det, sier Emma Barmen (8) som turner for MIL.

To turngrupper

Med MILs 90 aktive turnere og SILs 100 er det nær 200 turnere i Vågsøy. Kun én annen kommune i Sogn og Fjordane kan skilte med to turngrupper.

– Vi får det til fordi vi tilbyr to ulike typer turntilbud. De som ikke ønsker å holde på med trampett eller tumbling, men mer rytmisk gymnastikk, koordinasjon og bevegelse får det hos MIL, sier Nathalie Falkevik Blålid i styret til MIL Turn.

Ragne Audunsdotter Westvik (10) er en av dem som turner både i MIL og SIL – og har tenkt å fortsette med det. Hun liker at de to turngruppene tilbyr ulike ting.

Skavøypoll: SIL har rundt 100 aktive turnere og det står også 80 på venteliste for å komme inn.

– Jeg liker å danse og det får jeg gjøre i MIL. Hos SIL driver vi og turner med trampett og tumbling, sier hun.

Men like viktig er det at det er sosialt.

– Vi blir gode venner på turn. Og på turnstevnet er det gøy å treffe de andre deltakerne, og se alle folkene, sier Ragne.

Hun har allerede fem turnstevner under beltet, og neste år venter gullmedalje på det sjette stevnet.

Over all forventning

Nathalie Falkevik Blålid har sittet i hovedkomiteen som har arrangert turnstevnet. I over ett år har de ved hjelp av 20 underkomiteer planlagt og organisert, og i helga var det tid for gjennomføring.

Sjarmerte: 1. og 2. klasse fra Måløy under oppvisningen der de fikk vist fram programmet de har øvd på.

– Det gikk over all forventning. Jeg synes det ble en fantastisk helg, sier Falkevik Blålid, som forteller om fornøyde turnere og besøkende.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og de få negative vi har fått, er detaljer som vi skal bli bedre på til neste gang, sier hun, og legger til:

– Turnstevnet er årest høydepunkt for turnere, og i år ble det ekstra spesielt for oss fordi det var på hjemmebane.

Kjempegøy: Martine Sienna Garnes (t.v) og Emma Barmen, begge 8 år, fant mye å gjøre på på lekeområdet under turnstevnet.

Hun vil gjerne rette en stor takk til alle som bidro.

– Uten komitélederne og alle de frivillige, over 200 stykker i tallet, hadde vi aldri klart å arrangere dette, sier hun.

Små og store

Det er forskjell på størrelsen på lagene som deltar på barneturnstevne. Mens Førde stilte med flest turnere, 145, kom Flatraket med en av de minste turngruppene som er med. Men med tanke på størrelsesforskjellen på by og bygd, og en skolekrets med 40 elever, er 27 turnere lite annet enn imponerende.

Flatraket: 13 jenter i 2. til 4. klasse koste seg på turnstevne. Trenere er Natalie V. Lexau (t.v.) og Ine Merete Nygård (t.h.) som selv turner i troppen 8.-10. klasse.

– Alle er med og synes det er kjekt, spesielt å være på turnstevne og reise litt, sier Vigdis Gjengedal som trener 5. til 7. klasse.

Og alle bidrar. Natalie Venøy Lexau og Ine Merete Nygård, som turner i Flatrakets 8. til 10. klasse er også trenere for de 13 turnerne i 2. til 4. klasse.

– Det var ingen andre som kunne være trenere, og vi hadde lyst. Så da er det kjekt at vi fikk lov, smiler de.

Se flere bilder fra turnstevnet neste side og på fjt.no