Fem av Skavøypolls seks første seriekamper i år har vært bortekamper. Og foruten poenget de sikret seg på overtid mot Tornado Måløy har laget gått av banen uten poeng i alle oppgjørene. På hjemmebane ble det 1–1 mot Årdal før Bremanger ble slått lørdag.

– Vi er nødt å begynne å ta poeng på bortebane også, men det er her vi er nødt å sette standarden, sier Steven Silden, som ble matchvinner i Skavøypolls første seier for sesongen.

– Når vi har så mange hjemmekamper fremover er vi nødt å bygge videre på denne seieren. Det må være vanskelig for motstanderne våre å komme hit og ta tre poeng, sier Silden.

Skavøypoll la seg svært lavt i banen i innledningen av kampen mot Bremanger lørdag, og gjestene slet med å klare og åpne det kompakte SIL-forsvaret.

– Vi har vel aldri møtt et lag som har vist oss så mye respekt. Det var en ny situasjon for oss, sier spillende Bremanger-trener Tore Rylandsholm

– Ikke engang i 5. divisjon (2015) da vi rykket opp møtte vi lag som viste oss så mye respekt, legger hans trenerkollega Morten Ferstad til.

I løpet av de siste fem minuttene av åpningsomgangen snudde imidlertid Martin Klakegg Hauge kampen for gjestene. Ved to anledninger var Skavøypoll-keeper Anders Martin Hagen Kvalvåg utenfor eget straffefelt, og hans klareringsforsøk gikk ikke tilstrekkelig langt. Det utnyttet BIL-angriperen som ved begge anledningene satte ballen i det tomme buret.

– Vi hadde de fleste sjansene i første omgang, men så tullet vi det til og slapp inn to fryktelig enkle mål mot slutten av omgangen. Det var helt unødvendig, mener Steven Silden.

– Vi var to Bremanger-spillere som i samme duell, men deretter ble Oliver (Igland) dyttet i ryggen av en Skavøypoll-spiller, så selv om det var klønete at vi havnet i situasjonen i utgangspunktet burde vi hatt frispark i forkant av målet, mener Rylandsholm.

2-2-målet ble imidlertid stående og SILs taktiske grep ga umiddelbart resultater.

– Vi bestemte oss i pausen for at vi skulle stå høgere i banen i den andre omgangen. Da vi fikk 2–2 var det bare å fortsette med det, for vi produserte jo mange sjanser, forteller Steven Silden.

Kampen bølget fram og tilbake, og mot slutten av kampen åpnet det seg store rom på kontringer for begge lag.

Tore Rylandsholm og lagkameratene ropte forgjeves på straffespark i sluttminuttene mot Skavøypoll. Dommer Andreas Sandal synes derimot ikke det var hands.

Skavøypoll utnyttet det da Silden satte inn 3–2 via tverrliggeren, mens Bremanger aldri klarte det samme. Tore Rylandsholm var lite imponert over det dommer Andreas Sandal leverte og mente Bremanger ble snytt for et straffespark da de ropte på hands i sluttminuttene. Samtidig er han også kritisk til sitt eget lag.

– Nå var vi plutselig favoritter til å vinne kampen og da senket vi oss ned. Det samme skjedde mot Florø2 sist. Når vi senker oss ned, så er vi ikke så forbanna gode, så vi har en jobb med å få spillerne til å forstå at det ikke er nok å være favoritter. Det skal gjøres en jobb også.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Skavøypoll - Bremanger 3-2 (1-2)

Mål: 1-0 (33) Espen Sandal, 1-1 (40) Martin Klakegg Hauge, 1-2 (45) Klakegg Hauge, 2-2 (48) Eivind Rune Flataker, 3-2 (74) Steven Silden

Dommer: Andreas Sandal, Haugen

Gult kort: Lars Nygård og Kim-Andre Gangeskar, begge Skavøypoll, samt Håvard Mjølkeråen, Mathias Hammersland, Gøran Larsen, Martin Igland Senneset og Oliver Igland, alle Bremanger

Skavøypoll: A. M. Hagen Kvalvåg, A. Kvalheim, L. Nygård, B. Yndestad, E. R. Flataker, S. Silden, D. Skare Haanes, R. Solvang, Es. Sandal, S. Myre Silden, K.-A. Gangeskar

Innbyttere: M. Tvendeseter Kupen, A. Eldevik, N. Blålid

Bremanger: T. Løkkebø, O. Igland, H. Mjølkeråen, E. Frøyen, M. Hammersland, E. Rylandsholm, T. Rylandsholm, M. Igland Senneset, T. Lyngstad, A. N. Cone, M. Klakegg Hauge

Innbytter: G. Larsen