Laget ligger nå på fjerdeplass med to kamper igjen å spille i vårsesongen, men gjengen har ingen plan om å stagnere der.

– Det tok litt tid før vi kom i gang, men nå føler jeg at ting har begynt å sette seg litt. Vi har tatt mye poeng i det siste og spilt gode kamper så pila peker absolutt rett vei, synes Eid-spiller Simen Lefdal som hadde målgivende pasning til Sebastian Grøttå på 1–0 målet og som selv puttet lagets tredje mål.

– Vi møtte et tøft lag og det var vanskelige spilleforhold, men vi var solide i begge ender av banen og holdt nullen, så det var en deilig seier.

Aldri tapt hjemme

Seieren mot naboen i vest er ikke av det sjeldne slaget. Også i fjor vant Eid med fire mål i møtet mellom lagene på Nordfjordeid (6-2) og Eid har ikke tapt hjemme for Skavøypoll siden årtusenskiftet.

– Ja, jeg så litt på statistikken, og historisk sett så har vi hatt grepet på de, men jeg må innrømme at jeg var usikker før denne kampen siden de har hentet inn en del gode spillere, sier Eid-trener Dan Jøran Hafsås som fikk se gjestene komme best i gang.

– De første femten minuttene var det fryktelig dårlig av oss, men etter det tar vi fullstendig over. Da satte vi opp kombinasjoner og spilte på den måten vi er gode på. Men Skavøypoll lå ekstremt lavt så vi fikk problemer med å tre igjennom. Jeg kunne derfor tenkt meg flere skudd fra lenger distanse, men alt i alt så var det fullstendig dominans fra vår side.

Ga svar på tiltale

Vi hadde en «slow» start på sesongen, og da var det en del folk på bygda som var på både meg og spillerne og ga beskjed. Men i starten så møtte vi mange gode lag og ting tar tid før det setter seg. I det siste så har vi vist mye bra på trening så jeg er ikke overrasket over at ting har løsnet for oss nå. Vi står med ti av tolv mulige poeng på de fire siste kampene, og jeg føler at de endringene vi har gjort har begynt å sette seg. Spillerne er med på ideene, og måten vi planlegger øktene inn mot kamp er veldig bra. Så jeg må gi all ære til spillerne, skryter Hafsås, som ikke har planer om å roe ned inn mot ferie.

– Neste kamp møter vi Vik, som ligger på andreplass, borte. Vi har lyst til å nærme oss den posisjonen, så vi reiser inn for å ta tre poeng, avslutter Eid-trener Dan Jøran Hafsås.

– Vi er ikke fornøyd med Per Oddvar Lien som dommer. Eid skulle hatt en mann utvist, og det sa også Eid-treneren (Dan Jøran Hafsås) seg enig i etter kampen. Han må gi beskjed om at han må få slippe å dømme «Polljen» flere ganger, for nå er vi møkklei av at han er så dårlig når han dømmer oss, raser Vidar Sandal som til tross for misnøyen mot dommeren var Eid fortjente seieren i lokaloppgjøret.

– Det var fortjent og vi gratulerte Eid med seieren. Vi mangler en del grunntrening og har lite kontinuitet på treningene, men samholdet er bra i gruppa og vi står opp for hverandre og lover å rette på det. Vi prøver så godt vi kan, men denne gangen strakk vi rett og slett ikke til, avslutter Skavøypoll-trener Vidar Sandal.

** Håvard Hagen og Rune Myre gjorde comeback i Skavøypoll-trøya mot Eid. Hagen spilte hele kampen, mens Myre spilte andre omgang.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Eid – Skavøypoll 4–0 (2–0)

Mål: 1–0 (27) Sebastian Grøttå, 2–0 (44) selvmål, 3–0 (70) Simen Lefdal, 4–0 (88) Joakim Vedvik

Dommer: Per Oddvar Lien, Høyang

Gult kort: Espen Sandal, Lars Nygård, begge Skavøypoll

Eid: E-. A. Røysen, H. Haugen, A. Hagen Henden, D. Myklebust, M. Ferej Yassin, S. Grøttå, M. Henriksen, S. Lefdal, V. Høynes, R. E. Lillestøl Naustdal, K. Lefdal

Innbyttere: K. Årskog, E. Rosø, S. Ekern Glosvik, S. Hafsås, J. Vedvik

Skavøypoll: A. M. Hagen Kvalvåg, A. Eldevik, L. Eltvik Nygård, H. Hagen, E-. R. Flataker, K. Sandal Gangsø, A. Ramsevik Kvalheim, K. A. Gangeskar, E. Sandal, S. Myre Silden, B. Yndestad

Innbyttere: R. Myre, D. Skare Haanes, E. Sandal, K. O. Volle, A. O. Høydal, K. Førde Kupen