– Det var deilig å punktere kampen, det må jeg innrømme, forteller Saron Bugjerde som ble overfalt av lagkameratene etter 2-0-scoringen som var hans første på TMFKs A-lag. Målet kom i en periode der Årdal jaget en utligning, mens vertene hadde lite ballkontakt.

– Det var vel ikke den beste kampen vi har spilt, det var en helt grei prestasjon av oss. Det viktigste er uansett at vi fikk seieren og kan begynne å se litt oppover på tabellen. Nå ligger vi på niendeplass som kanskje ikke er det beste utgangspunktet, men vi er et ungt lag og kommer til å kjøre på videre, avslutter innbytter Bugjerde som spilte de siste tjue minuttene av hjemmemøtet med Årdal lørdag.

– Etter den blemma vi hadde forrige helg så smakte det godt med tre poeng nå, forteller treneren som innrømmer at måten målene kom på var av den kyniske sorten.

– Det var vel vi som kriget og de som hadde ballen. Jeg vil tro at det var 70–30 ballbesittelse i favør Årdal. Vi lå mye bak, men de kom likevel ikke til flere sjanser enn oss, sier treneren.

Veteran John Martin Gil startet sin første kamp for sesongen på topp for Tornado Måløy og gjorde en fin figur som jagende spiss.

Det ble aldri noen vakker kamp på Måløy stadion. Det våte underlaget gjorde sitt til at det ble mange feilpasninger hos begge lag. Men den kyniske og tålmodige spillestilen ga uttelling for Tornado Måløy.

Det første målet kom etter en godt oppbygd kontring der kaptein Thor-Aage Pleym Evensens til slutt banket ballen i lavt i hjørnet. Det andre målet kommer etter en lignende situasjon hvor Sveinung Frantzen brente av et skudd som Årdal-keeper Sivert Larsson måtte gi en retur på. Den utnyttet Saron Bugjerde som banket ballen kontant i nota.

– Det var en slitekamp, men vi forsvarte oss godt selv om de var spillemessig bedre enn oss. Vi var kyniske og utnyttet de mulighetene vi fikk, forklarer Rutledal.

Forfall

Med flere skadeplagede spillere måtte Rutledal gjøre en del rokeringer på laget for å «få kabalen til å gå opp». I tillegg til at en småskadde Pleym Evensen spilte hele kampen, er blant andre Eirik Kvalheim, Henrik Gjerde og Christian Lofnes Tvendeseter skadet. I tillegg var Stefan Misic bortreist.

2-0-seieren over Årdal var den første kampen på over ett år der Tornado Måløy ikke slapp inn mål. Sist gang laget holdt nullen var i 6-0-seieren over Gaular 3. juni 2016.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy–Årdal 2–0 (1–0)

Mål: 1–0 (31) Thor-Aage Pleym Evensen, 2–0 (87) Saron Bugjerde

Dommer: Rune Haugland, Haugen

Gult kort: Sveinung Frantzen, Tornado Måløy

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, F. Mortensen, M. Stavenæs Refvik, B. Frantzen, M. Husevåg, S. A. Volle, S. Frantzen, J. Våge, T. A. Pleym Evensen, C. A. Nore, J. M. Gil

Innbyttere: R. Gotteberg, S. Bugjerde