– Jeg har et mørkeblått hjerte og stiller alltid opp for klubben når det trengs, sier Sveinung Frantzen, som sammen med lagkamerat Thor-Aage Pleym Evensen får ansvaret for Tornado Måløys herrelag i 4. divisjon denne sesongen. Med seg i trenerteamet får de mer erfarne Kent Rune Bugjerde, Kjetil Holvik, Per Jarle Mathisen, Birger Silden og Kristian Andal som vil fungere som «mentorer» til den unge trenerduoen på og utenfor treningsfeltet, og som kampledere.

Får trenerne det som de vil blir TMFK i år et lag bestående av godt trente spillere som spiller underholdende fotball.

– De som kommer til Måløy stadion for å se kamp vil se mange unge lokale gutter som får muligheten til å vise seg fram, sier Frantzen.

I likhet med spillerne i Skavøypoll var Tornado Måløy-spillerne klare på at de ønsket et samarbeidslag mellom de to Vågsøy-klubbene i år. Skavøypoll trakk seg til slutt fra samtalene om et samarbeid i 2018, men dialogen skal gjenopptas innen kort tid med tanke på et mulig samarbeid fra 2019.

– At det ikke ble noe samarbeid med Skavøypoll nå var for vår del ingen krise, mener Pleym Evensen, og utdyper:

– Vi har mer enn nok spillere og skal klare oss greit. Inn mot den kommende sesongen vil vi fortsette å utvikle våre egne talenter, samt jobbe mer med vår egen spillestil.

– Det er litt tidlig å uttale seg om spillerlogistikk, men at noen spillere forsvinner og noen kommer inn er vel trygt å si, sier Pleym Evensen.

I likhet med Skavøypoll og Bremanger ble det en lykkelig slutt på en sesong i nedrykksstriden for Tornado Måløy i 2017. Opprykksklare Sogndal2 overlater i år plassen i 4. divisjon til Fjøra, mens Studentspretten og Kaupanger overtar plassene til Førde2 og Høyang som rykket ned i fjor.

Det betyr at TMFK også i år har lokaloppgjør mot Skavøypoll, Bremanger, Eid og Stryn på kampprogrammet.

– Det er vanskelig å uttale seg om en konkret målsetting for sesongen nå, men vi ønsker alltid å være best i Nordfjord, sier Sveinung Frantzen.