– Nøyaktig hvor lenge siden det er siden turngruppa i Måløy idrettslag har hatt egne drakter, husker jeg ikke, men det er i alle fall 30 år siden. Dette betyr mye for identiteten til turngruppa, sier Wenche Myhre.

Etter en årrekke som aktiv og instruktør i turngruppa takket hun for seg i høst, men før helga kunne hun glede MIL-turnerne med en sjekk på 135.000 kroner. Pengene er øremerket hundre nye drakter til turngruppa som i dag består av 89 barn fra 1.–10. klasse.

Videosøknad

Sjekken kommer fra Myhres arbeidsgiver Sparebanken Vest gjennom et prosjekt som banken satte i gang for sine ansatte.

– Banken var interessert i å vite hva vi gjorde på fritiden og vi kunne søke på midler til ulike prosjekt. Jeg spilte inn en video og fortalte hva jeg brente for, og dette ble en av 15 videoer som de ansatte i Sparebanken Vest kunne stemme på, forteller Wenche Myhre.

Hun forklarer at hun hadde et håp om at søknaden ville sikre 20-30.000 kroner til nye turndrakter, og gleden var derfor desto større da banken sa ja til betale hele regningen på 135.000 kroner til de nye turndraktene til MIL.

– Instruktører gråt av glede da jeg overrasket dem med sjekken. Vi hadde et greit overskudd fra barneturnstevnet i fjor som vi delte med turngruppa i Skavøypoll. Det gleder meg at MIL nå kan bruke midlene en tjente inn der til å utdanne nye instruktører, sier Myhre.

Hun forklarer at draktene skal kjøpes gjennom måløyværingen Christine Gaustad og at de skal være klare til barneturnstevnet i Førde 21. april.

– Vi så på barneturnstevnet i fjor at alle de andre klubbene som deltok hadde sine egne drakter. For oss handler dette også om rekruttering fordi vi har turnere som heller ønsker å turne for Skavøypoll fordi de har egne drakter. Nå får vi våre egne drakter og det betyr inderlig mye for turngruppa i MIL, avslutter Wenche Myhre.