– Det er litt tidlig å konkludere fra klubben sin side, men vi er i alle fall enige om at å arrangere cupen over to helger har vært en bra måte å gjøre det på. Ikke minst når det kommer til det sportslige for ungene sin del, sier Tove Lill Refvik Volle i arrangementskomiteen i Tornado Måløy Fotballklubb.

Siden 1986 har klubben (Tornado FK før 2003) arrangert innendørs fotballturnering på Tennebø, og Sparebanken Vest Cup er for lengst etablert som den største innendørsturneringene i fotball mellom Bergen og Ålesund. I år ble turneringen, som samla 163 lag, for første gang arrangert over to helger. Forrige helg var det de eldste som var i aksjon, og denne helga var det de yngste sin tur i Nordfjordhallen.

Og den erfarne dugnadsgjengen går langt i å antyde at det også blir oppskriften neste år.

– Tidligere år har vi hatt lag på venteliste og flere som dessverre ikke har fått lov til å være med. Det ville vi løse ved å ha det over to helger slik at alle kunne få muligheten til å være med på fylkets største innendørsturnering, forteller Refvik Volle, som har merket flere positive effekter av endringen.

– Det er mye roligere i hallen og mer behagelig for både publikum og spillere når det ikke er så fullt som det har brukt å være. Ikke minst så er luftkvaliteten mye bedre, sier hun før hun fortsetter;

– Jeg tror det er slik det blir i fremtiden også. Og om det skulle vise seg at det blir enda mer populært, så kan det bli to helger med tre dager hver, for vi har et ønske om at alle skal få være med, sier hun.

I fjor valgte TMFK å sette en stopper for i overkant av 140 lag, mens årets turnering som nevnt samla 163 lag i Nordfjordhallen. I tillegg til at taket på antallet lag er kraftig hevet, har overgangen til to helger også gjort det mulig for TMFK å heve den sportslige kvaliteten på tilbudet. Blant annet har spilletiden i kampene er økt, det også er satt av mer tid mellom kampene, og det er innført straffesparkkonkurranse i konkurranseklassene.

Roser de frivillige

En ekstra helg betyr også mer kioskinntekter for TMFK til drift av klubbens lag. Vågsøy-klubben har ikke én eneste ansatt og alt er avhengig av dugnadsinnsats, forklarer arrangørene.

– Foreldrene som stiller opp er helt fantastiske. Vi lager lister og setter opp vakter og de stiller opp. Hadde de ikke gjort det, så hadde vi aldri kunnet ha dette arrangementet. Vi har over seksti foreldre i aksjon hver helg bare i kiosken. I tillegg kommer cupkontor, sekretariat og oss som styrer med cupen, forteller Refvik Volle som selv har mange år bak seg på cupen.

– Vi er mange her som har vært med en stund, så vi vet hvor mye som skal handles inn og hva vi trenger, så sånn sett går det litt av seg selv. Det er fortsatt mye arbeid – men uansett er det er veldig kjekt! understreker hun.