– Spillertroppen ser grei ut med tanke på antallet spillere, men fremdeles er den ung. En gang må også vi ta generasjonsskiftet. Det blir ungdommelig pågangsmot vi satser på i år, smiler sportslig leder Sujeevan Mohanarajah i Skavøypoll.

Vågsøy-klubben måtte på spillerjakt etter at rutinerte spillere som Rune Solvang og Erik Sandal takket for seg samtidig som at også Sondre Myre Silden (Tornado Måløy) og Marius Henriksen (Eid) forlot SIL.

Nå har Skavøypoll sikret seg erstattere i Christian Tvendeseter Lofnes fra Tornado Måløy og Åram/VanKam-duoen Jon André Thue og Ole-Petter Listou Storeide. Samtidig har klubben skrevet seniorkontrakt med guttespillerne William Rakkenes og Kristoffer Thue Stranden, mens Torjus Ødegård returnerer etter en sesong på utlån i Tornado Måløy.

Nykommerne

Tvendeseter Lofnes returnerer til Skavøypoll etter fire sesonger i TMFK (44 kamper/6 mål). Angriperen pådro seg en korsbåndskade i starten av forrige sesong, og har ikke vært tilbake på banen siden. Mohanarajah mener Tvendeseter Lofnes var naboklubbens beste spiller i fjor før han ble skadet.

– Han er en lynhurtig og målfarlig angrepsspiller, som kan spille både spiss og ving. Det blir spennende å se ham i tospann med fetteren Tor-Erik Tvendeseter Kupen.

– Thue er en fysisk robust spiller, som vi slå godt fra seg på midtbanen. Han har pondus, en energisk spillestil og en god skuddfot, sier Mohanarjah om 20-åringen fra Åheim.

Ole-Petter Listou Storeide fra Fiskå er, ifølge Mohanarajah, en løpssterk spiller som kan brukes både på back og kant.

– Han slutter aldri å løpe og allsidigheten hans vil være nyttig for oss i en lang sesong.

På midtbanen forsterkes også Skavøypoll med Torjus Ødegård, som etter en sesong med 6. divisjonsfotball for Tornado Måløy2, returnerer til SIL.

– Han er en boks-til-boks spiller med en god pasningsfot, forklarer Mohanarajah.

Jakter videre

Samtidig har klubben skrevet kontrakt med to unggutter, og klubbens sportslige leder slår fast at det er for å sikre seg inntekter ved eventuelle salg (og videresalg), slik klubben gjorde med Børre Steenslid, Peter Orry Larsen og Erik Sandal.

William Rakkenes debuterte for A-laget i fjor og fikk flere muligheter på venstrebacken.

– Det er et lovende kretstalent fra Deknepollen som både kan spille i forsvar og på midtbanen. Han har et godt overblikk og et bra driv med ballen.

Ett år yngre Kristoffer Thue Stranden fra Åheim har også skrevet kontrakt med SIL.

– Han kan nå langt og har allerede i år muligheten til å etablere seg på midtbanen vår. En «slepen» spiller med en god skuddfot, sier Mohanarajah. om 15-åringen, som for øvrig er fetteren til Jon André Thue.

SIL er i dialog med Selje om en overgang for Beitveit, etter at spilleren selv gjorde det klart at han ønsket en overgang. Så langt har klubbene ikke kommet til enighet, forklarer Sujeevan Mohanarajah:

– Om våre spillere har et annet ambisjonsnivå enn klubben eller ønsker et miljøskifte, så står ikke vi i vegen for dette. Det er klubben sitt ansvar å finne erstattere internt eller eksternt. Som klubb må vi erkjenne vår plass i fotballens verdikjede. Det handler om Fair Play overfor spillerne. For oss er det å ha en harmonisk, lojal og samstemt spillergruppe viktig. Vi vil bare ha spillere som ønsker å spille for Skavøypoll.